Η τροπολογία των 28 και οι διευκρινίσεις Γαβρόγλου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η τροπολογία των 28 και οι διευκρινίσεις Γαβρόγλου

18:21 | 25/5/17

Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι οι προβλέψεις της τροπολογίας των 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (συνυπογράφει ο κ. Φίλης) ισχύουν ήδη και χαρακτήρισε «περιττή» την υπερψήφισή της

Ως περιττή απέρριψε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, την τροπολογία 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συνυπογράφει ο Νίκος Φίλης και με την οποία ζητούνται  διευκρινιστικές προσθήκες σε διάταξη για τα πειθαρχικά παραπτώματα εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι δεν μπορεί γίνει δεκτή η ρύθμιση γιατί αυτά οι διευκρινίσεις που ζητούν οι βουλευτές ισχύουν ήδη. Μιλώντας, μάλιστα, με δημοσιογράφους ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια διευκρινιστική αναφορά στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα στιγμή γιατί το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα.

Ο κ. Γαβρόγλου ξεκαθάρισε, όμως, ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με τους υπογράφοντες βουλευτές για το θέμα και παρέπεμψε μάλιστα σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.
Κατά πληροφορίες όμως τα αιτήματα των 28 βουλευτών δεν ικανοποιούνται πλήρως από τις διευκρινίσεις του κ. Γαβρόγλου.

Η τροπολογία των 28 ζητούσε να αποσαφηνιστεί ότι η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων πειθαρχικών οργάνων και όχι σε τριμελή επιτροπή που συγκροτείται με βάση το πολυνομοσχέδιο από πρωτοδίκες και έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών