Καταγγελίες για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Κατερίνης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Καταγγελίες για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Κατερίνης

00:09 | 15/6/17

Τι απαντά ο διοικητής Ανέστης Μυστρίδης

Με μισούς γιατρούς απ΄ όσους είχε το 2009 λειτουργεί το νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ οι «τραγικές ελλείψεις προσωπικού» έχουν ως αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των κατοίκων του νομού,
οι οποίοι αναγκάζονται να προσφεύγουν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Τα παραπάνω καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ στην Κατερίνη, στην οποία παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας Νίκος Κωστόπουλος και ο αναπληρωτής Γραμματέας, ιατρός Γρηγόρης Λέων. Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, από τους 110 γιατρούς, που υπήρχαν στο νοσοκομείο το 2009, σήμερα έχουν μείνει μόνο 55. Ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Παναγιώτης Ταρενίδης, ανέφερε ότι: «οι ελλείψεις στο νοσοκομείο Κατερίνης είναι τεράστιες και πολλά περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο νοσοκομείο, διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης».

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης, ερωτηθείς από τον Αθηναϊκό Πρακτορείο για τις ελλείψεις προσωπικού ανέφερε ότι οι απαιτήσεις της τρόικα έχουν αγγίξει και το χώρο της υγείας με συνέπεια την υποστελέχωση των νοσοκομείων. «Σε αυτή την υποστελέχωση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το νοσοκομείο Κατερίνης. Δεν είναι μόνο το δικό μας νοσοκομείο υποστελεχωμένο. Ισα - ίσα το δικό μας νοσοκομείο δεν εμφανίζεται σε καμία από τις λίστες νοσοκομείων που έχει φοβερά προβλήματα», πρόσθεσε ο κ. Μυστρίδης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης επισημάνθηκε ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Κατερίνης, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, είναι υποστελεχωμένη και υπολειτουργεί. Συγκεκριμένα, από τις 12 διαθέσιμες κλίνες που είχαν δημιουργηθεί από το 2010, λειτουργούν μόλις οι τέσσερις με δύο αποσπασμένους γιατρούς από τη Θεσσαλονίκη και με δύο επικουρικούς.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης απαντώντας στις καταγγελίες περί υποστελέχωσης και υπολειτουργίας της ΜΕΘ τις διέψευσε λέγοντας ότι "η ΜΕΘ λειτουργεί κανονικότατα με υπέροχα στατιστικά" και παράλληλα, τόνισε, ότι η ΜΕΘ δεν λειτουργούσε επί των προηγούμενων κυβερνήσεων και ότι τέθηκε σε λειτουργία το 2016. "Εμείς ζητήσαμε την άδεια να λειτουργήσουμε τη ΜΕΘ εξ΄ αρχής με 5 κλίνες από τις 12 στις οποίες είχαμε εξοπλισμό από το 2010 όταν παραδόθηκε το καινούργιο νοσοκομείο της Κατερίνης σε λειτουργία. Άρα από το 2010 και μετά λειτουργούσε το νοσοκομείο, υπήρχαν οι κλίνες, υπήρχε η πτέρυγα και δεν υπήρχε η στελέχωση και η δυνατότητα να λειτουργήσει μέχρι το 2016 που ανέλαβα καθήκοντα. Με ενέργειες της νυν διοίκησης και με τη βοήθεια του υπουργείου Υγείας, που είχε ανάγκη για καινούργιες κλίνες, δώσαμε την οικονομοτεχνική μελέτη για το πως μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να δημιουργεί προβλήματα αυτή η Μονάδα που υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο. Έτσι λειτούργησε με άδεια για πέντε κλίνες. Το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό που έχουμε καλύπτει 100% τις πέντε κλίνες. Ζήτησα ανά μια κλίνη τρεις νοσηλευτές και ανά τρεις κλίνες ένα γιατρό. Αυτό δεν είναι υποστελέχωση. Λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων αυτών των κλινών που ζητήσαμε», εξήγησε κ. Μυστρίδης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση πρότειναν την περιοχή ως ιδανικό τόπο ανάπτυξης ιατρικού τουρισμού, κάτι που θα ενίσχυε και το νοσοκομείο της πόλης. Επίσης, ανάμεσα στα άλλα προβλήματα που παρουσίασαν οι επιστήμονες της πόλης, αναφέρθηκαν αυτό της υπέρμετρης φορολογίας και των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, καθώς, όπως είπαν, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα μπορέσουν να αντέξουν με αυτές τις συνθήκες.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών