ΝΔ: Η κυβέρνηση αναζητά συνενοχή και όχι συναίνεση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Η κυβέρνηση αναζητά συνενοχή και όχι συναίνεση

08:42 | 7/6/17

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέρει τη ρητορική της έλλειψης της λαϊκής νομιμοποίησης προς την κυβέρνηση, ενώ στη ΝΔ εκτιμούν ότι καταρρέει και το κυβερνητικό αφήγημα της εξόδου στις αγορές

Αποφασισμένος να «κάψει» κάθε συζήτηση περί συναίνεσης εν τη γενέσει της είναι ο πρόεδρος της ΝΔ καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πορεύονται με την εκτίμηση ότι καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα για έξοδο στις αγορές, ενώ την ίδια στιγμή όχι μόνο δεν προχωράει η «καθαρή λύση» για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση που επεδίωκε η κυβέρνηση, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, παρά την ψήφιση των μέτρων στη βουλή.

Από χτες μάλιστα η ΝΔ επανέφερε το αίτημα των εκλογών μέσω της απάντησής της στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και το κάλεσμα του κυβερνώντος κόμματος για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, κάνοντας λόγο για «μια νέα κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή» ως «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα» για «να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Να αποκαταστήσει, με αυτόν τον τρόπο, την αξιοπιστία της χώρας και να οδηγήσει την πατρίδα μας στην οριστική έξοδο από την κρίση». Κατά τη ΝΔ η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρα «ζητά δήθεν συναίνεση» και «ψάχνει συνενόχους στην αποτυχία του».

Μάλιστα στη ΝΔ επιμένουν να τονίζουν ιδιαίτερα το γεγονός ότι η δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμα καθώς θεωρούν ότι αυτό δικαιώνει τη στάση της καταψήφισης των μέτρων στη βουλή προ μερικών εβδομάδων, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την λαϊκή νομιμοποίηση να νομοθετήσει μέτρα που δεσμεύουν τη χώρα και την επόμενη κυβέρνηση μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, χωρίς στο μεταξύ να έχει εξασφαλίσει επαρκή ανταλλάγματα.

Το σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ είναι δεδομένο για τον πρόεδρο της ΝΔ και είναι έτοιμος να απαντήσει εάν προκληθεί περαιτέρω. Σε κάθε περίπτωση πάντως και ενόψει του σημερινού πολιτικού μνημόσυνου από τη βουλή για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη τονίσει ως πολιτική παρακαταθήκη του εκλιπόντα τη «μάχη κατά του λαϊκισμού» έχοντας θέσει ως στοίχημα για τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ να «κερδίσει αυτή τη μάχη».

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών