Πάτρα: Και το σωματείο μετάλλου δηλώνει συμμετοχή για την πορεία κατά της ανεργίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Και το σωματείο μετάλλου δηλώνει συμμετοχή για την πορεία κατά της ανεργίας

11:51 | 9/6/17

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ .Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ , ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χέρια δυνατά και επιδέξια,μυαλά ακονισμένα και έμπειρα,άνθρωποι με ικανότητες και δεξιότητες ,με όρεξη και δημιουργικότητα,πεταμένοι στο περιθώριο της κοινωνίας. Παραγωγικά μέσα που σκουριάζουν και απαξιώνονται,αστείρευτες δυνατότητες που δεν αξιοποιούνται,φτώχεια ,εξαθλίωση ,βιολογική και ψυχολογική φθορά,κοινωνική απομόνωση. Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία,αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

ΑΝΕΡΓΙΑ

‘Όσοι δε την βιώνουν,ζουν υπό την απειλή της. Χιλιάδες άλλοι,ζουν στην ενδιάμεση γκρίζα ζώνη της ημιαπασχόλησης,της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας. Στο κλάδο μας,εκατοντάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια , με το κλείσιμο μηχανουργείων, με τις 100 απολύσεις της Frigoclass, δεκάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, βιώνουν τις εφιαλτικές συνέπειες της ανεργίας. Παράλληλα, η ημιαπασχόληση, η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, η εργασία κάτω από συνθήκες που δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγιεινή, η εργασία χωρίς ωράριο, γνωρίζουν άνθηση.

Δεν είναι μια φυσική καταστροφή από την οποία δεν μπορούμε να προφυλαχτούμε. Δεν είναι μια αναπόφευκτη κατάσταση την οποία πρέπει να κάνουμε υπομονή και να την ανεχτούμε. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Μια επιλογή που κάνουνε για μας,αυτοί που κατέχουν τα μέσα παραγωγής και όσοι καθαγιάζουν στο πολιτικό,κοινωνικό,συνδικαλιστικό και ιδεολογικό επίπεδο ,το δικαίωμα των λίγων ,στην ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Μια επιλογή που ισοπεδώνει ζωές,οικογένειες και όνειρα, για να εξασφαλίσει τα υπερκέρδη των λίγων. Μια επιλογή που επιβάλλεται από την ίδια τη φύση του συστήματος που χωρίζει τους ανθρώπους σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

ΚΥΡΙΩΣ ,ΟΜΩΣ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Να σπάσουμε το τείχος της απομόνωσης,να αποτινάξουμε την απογοήτευση και την μοιρολατρική αποδοχή της μοίρας μας,να διαλύσουμε τα δεσμά της απαξίωσης μας.Να βγούμε μπροστά,να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν και μας ανήκουν,να διεκδικήσουμε την ίδια μας τη ζωή,όπως μπορεί και πρέπει να είναι. Να βρεθούμε,να ανοιχτούμε,να συζητήσουμε,να αγωνιστούμε,να διεκδικήσουμε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ .Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ , ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 25 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ.

ΤΟ Δ.Σ.

Απόσπασμα από το ποίημα του ΝίκουΚαρούζου
“Πέντε Ποιήματα μέσα στο Σκοτάδι. Εἰκόνα”

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών