Πλήρη κυβερνητική αποτυχία στη διαπραγμάτευση, διαπιστώνει η ΝΔ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πλήρη κυβερνητική αποτυχία στη διαπραγμάτευση, διαπιστώνει η ΝΔ

11:15 | 9/6/17

Συνεδριάζει στις 10 το πρωί υπό την προεδρία του Μητσοτάκη το συντονιστικό των γαλάζιων τομεαρχών. Το 'ταμείο' της ΝΔ από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης

Ταμείο για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκινήσει να κάνουν στη ΝΔ περιμένοντας παράλληλα τις αποφάσεις του Eurogroup. Παρά την αναμονή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βάση τις ενδείξεις που έχουν για την πορεία των εξελίξεων προεξοφλούν πλήρη κυβερνητική αποτυχία σε ότι αφορά τους στόχους που είχε θέσει ο πρωθυπουργός για το κλείσιμο της αξιολόγησης, την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση αλλά και τη ρύθμιση του χρέους.

Για αρκετά στελέχη της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε για ακόμα μια φορά θύμα κακών υπολογισμών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων ανοίγοντας θέμα ρύθμισης του χρέους τη στιγμή που κατά τις ίδιες εκτιμήσεις οι Γερμανοί εν μέσω δικής τους προεκλογικής περιόδου ήταν βέβαιο ότι δεν θα έκαναν παραχωρήσεις στην Ελλάδα.

Στο Μοσχάτο θεωρούν αδιαμφισβήτητες τις ευθύνες των δανειστών ωστόσο επισημαίνουν ότι ήταν τραγικοί οι χειρισμοί της κυβέρνησης παρά την υποστήριξη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που χαρακτήρισε «εθνική προτεραιότητα» τη ρύθμιση του χρέους.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδίδουν σε «καιροσκοπισμό» το «αφήγημα της γραβάτας» καθώς όπως λένε «ο κ. Τσίπρας συμφώνησε πριν από ένα χρόνο το Μάιο του 2016 οι αποφάσεις για το χρέος να ληφθούν το 2018 στο τέλος του προγράμματος» εμμένοντας στην εκτίμηση ότι το Μαξίμου σήκωσε το ζήτημα προσφάτως ως άλλοθι για να ψηφίσουν οι βουλευτές του ένα πακέτο μέτρων 4,9 δις ευρώ που κατά τη ΝΔ ισοδυναμεί με τέταρτο μνημόνιο, τη στιγμή που έρχεται στη βουλή νέο πακέτο με προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Το ερώτημα για αρκετούς στη ΝΔ είναι τι θα αντιτάξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέραν της κριτικής προς την κυβέρνηση, την άρνηση παροχής συναίνεσης και την ρητορική για την αναγκαιότητα της πολιτικής αλλαγής. Ένα σαφές στίγμα αναμένεται να δώσει σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του συντονιστικού των τομεαρχών της ΝΔ.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών