Την άλλη Πέμπτη καταθέτει στην Εξεταστική ο προφυλακισμένος Ανδρέας Μαρτίνης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Την άλλη Πέμπτη καταθέτει στην Εξεταστική ο προφυλακισμένος Ανδρέας Μαρτίνης

17:05 | 8/6/17
Την άλλη Πέμπτη καταθέτει στην Εξεταστική ο προφυλακισμένος Ανδρέας Μαρτίνης

Καταρτίστηκε από την Εξεταστική της Βουλής αρχικός κατάλογος των μαρτύρων για τη διερεύνηση του σκανδάλου του νοσοκομείου Ερρίκος Ντινάν

Τις πύλες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας αναμένεται να περάσει την επόμενη Πέμπτη 8 Ιουνίου ο προφυλακισμένος πρώην διοικητής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντινάν, Ανδρέας Μαρτίνης.

Με την κλήση του κ. Μαρτίνη συμφώνησαν όλα τα κόμματα που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή. Ωστόσο παραμένουν ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της Υγείας του κ. Μαρτίνη καθώς έχει επιβεβαιωθεί ότι νοσηλεύεται. Πάντως ξεκαθαρίστηκε από όλες τις πλευρές ότι δεν θα μεταβεί κλιμάκιο της Εξεταστικής στον Κορυδαλλό αλλά θα καταθέσει αυτοπροσώπως ο κ. Μαρτίνης στην Εξεταστική, βάσει των κείμενων διατάξεων. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μαρτίνης δεν θα καταθέσει σχετικά τις ποινικές κατηγορίες που του έχουν καταγγελθεί αλλά θα κληθεί να δώσει μαρτυρία για το πλειστηριασμό του νοσοκομείου και το αν υπέστη ή όχι ζημία το Δημόσιο.

Η Εξεταστική Επιτροπή κατέληξε και στον αρχικό κατάλογο των υπολοίπων μαρτύρων που θα κληθούν για κατάθεση μετά τον κ. Μαρτίνη. Ειδικότερα θα κληθούν οι κ. Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης και Βασίλης Στεργίου, επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου που προχώρησε στον επίμαχο πλειστηριασμό. Επίσης θα καταθέσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας που έχει πραγματοποιήσει έρευνα για το θέμα και ο Γιώργος Σούρλας, πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας ο οποίος έχει ζητήσει εδώ και χρόνια να διερευνηθεί το σκάνδαλο του Ερρίκος Ντινάν.

Στην εξεταστική θα καταθέσει επίσης υπεύθυνος οικονομικών της ΔΟΥ (δεν έχει δημοσιευθεί το όνομά του) που θα κληθεί να εξηγήσει γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν προέβη σε αναγγελία οφειλών του Ντινάν προς το κράτος ύψους 4,5 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να χάσει οριστικά το Δημόσιο αυτό το πόσο. Στον κατάλογο των μαρτύρων περιλαμβάνονται επίσης και άλλα πρόσωπα όπως ο δικαστικός επιμελητής και ο συμβολαιογράφος του πλειστηριασμού του Ερρίκος Ντινάν.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών