Το τρίπτυχο της ΝΔ για έξοδο από την κρίση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Το τρίπτυχο της ΝΔ για έξοδο από την κρίση

09:18 | 8/6/17

Εν αναμονή των αποφάσεων του Eurogroup της 15ης Ιουνίου και της αποκρυπτογράφησης της κυβερνητικής στρατηγικής στη διαπραγμάτευση βρίσκονται στη ΝΔ

Εν αναμονή των αποφάσεων του Eurogroup της 15ης Ιουνίου βρίσκονται στη ΝΔ προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τη στρατηγική της κυβέρνησης τη στιγμή που διαβλέπουν το Μαξίμου να επιμένει σε ένα αφήγημα για λύση στο χρέος, το οποίο κατά την εκτίμησή τους έχει καταρρεύσει κρατώντας σε «ομηρία» την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης βρίσκονται στο μικροσκόπιο των επιτελών του Κυριάκου Μητσοτάκη και προς ώρας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρκείται να κρατάει μια γραμμή άμυνας που θα του επιτρέψει να περάσει στην αντεπίθεση ανάλογα με τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στο επόμενο δεκαήμερο.

Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι τις προηγούμενες μέρες δια κύκλων της η ΝΔ σήκωσε το γάντι προκαλώντας τον πρωθυπουργό να αποκαλύψει τις προθέσεις του ως προς το τι είδους πρωτοβουλίες για συναίνεση έχει σκοπό να αναλάβει. Την ίδια στιγμή πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε στη ρητορική του το ζήτημα των εκλογών υπό τη μορφή της ανάγκης μιας νέας κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκή εντολή προκειμένου να θωρακιστεί από τυχόν πολιτικές περιστάσεις, πιέσεις και φωνές που ενδεχομένως να υπάρχουν και στο εσωτερικό της ΝΔ και θα ήθελαν πιο ήπια και συναινετική στάση.

Παράλληλα όμως η ΝΔ και προσωπικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδεικνύει τα τελευταία 24ωρα ένα τρίπτυχο προκειμένου να απαντήσει στους ελιγμούς της κυβέρνησης και την διαχείριση του Μαξίμου ως προς τους στόχους που θέτει το τελευταίο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Έτσι λοιπόν χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και την επαναφορά της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά το τρίπτυχο ρύθμιση του χρέους, μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων και υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων.

Στο πλαίσιο αυτό για τη ΝΔ τίθεται σε πρώτο πλάνο η ανάγκη της ιδιοκτησίας του προγράμματος και ως εκ τούτου η έλλειψη αξιοπιστίας της κυβέρνησης λόγω των «ιδεοληψιών» της που κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ανασταλτικός παράγοντας για την «καλύτερη δυνατή συμφωνία» με τους δανειστές. Στην κατεύθυνση αυτή για τη ΝΔ το πολιτικό ζήτημα της αλλαγής κυβέρνησης παραμένει στην αιχμή της αντιπολιτευτικής της στάσης.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών