Βαρύ κλίμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα προαπαιτούμενα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βαρύ κλίμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα προαπαιτούμενα

21:17 | 8/6/17

Αντιμέτωποι με βουλευτές που είχαν φτάσει στα... όρια της πολιτικής αντοχής τους ήρθαν στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τις "ουρές" των μέτρων που κατατέθηκαν ως τροπολογίες και αφορούν στην εκπλήρωση των τελευταίων προαπαιτουμένων

Βαρύ κλίμα επικράτησε στην ενημερωτική συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, καθώς αρκετά μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν εξηγήσεις από τους δύο υπουργούς για τα προαπαιτούμενα που ήρθαν στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, αρκετοί βουλευτές αξίωσαν από τον υπουργό Οικονομικών να τους εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση... έβαλε τόσο ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών κινδυνεύοντας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου να περάσει από κάτω και να υποστεί σοβαρή πολιτική ήττα. Παράλληλα, πολλές ερωτήσεις δέχθηκε και η Έφη Αχτσιόγλου αναφορικά με την τροπολογία που "σβήνει" την ημερομηνία αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η οποία διαμορφώθηκε κατ' απαίτηση του ΔΝΤ.

Ταυτοχρόνως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχθηκε βροχή ερωτήσεων σχετικά με το τί... επιδιώκει τελικά η Ελλάδα από την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά και κατά πόσον υπάρχουν πιθανότητες να πάρει κάτι η Ελλάδα για το χρέος. Τέλος, πολλά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ζήτησαν εγγυήσεις από τον  υπουργό Οικονομικών για δύο θέματα: πρώτον, για το ότι η όποια συμφωνία θα οδηγεί την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του ΔΝΤ και, δεύτερον, αναφορικά με το κατά πόσον ισχύει η δήλωση της κυβέρνησης πως αν το Ταμείο φύγει από το πρόγραμμα, θα ακυρωθούν τα μέτρα της μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου που έχουν ψηφιστεί για το 2019 και το 2020.

Γιώργος Μελιγγώνης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών