23:21 | 14/7/17
Πόροι 5,7 δισ. ευρώ στο νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης έως το 2020
Η ανάπτυξη είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να σταθεροποιήσει την πορεία της χώρας και πρέπει να τηνυπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου από την Πάτρα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο.
Για τον αγροτικό κόσμο ο κ. Αποστόλου εκτίμησε πως θα πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της χώρας, διότι, όπως σημείωσε, «η ελληνική γη κρατάει σταθερές οικονομικές αξίες και η παραγωγική δραστηριότητά της θα σηκώσει το μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης». «Είναι ενθαρρυντικό ότι αυτή τη νέα πραγματικότητα τη συνειδητοποιούν, ολοένα και περισσότερο, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ο επιχειρηματικός κόσμος και ιδίως οι παραγωγοί» πρόσθεσε κατά τη διάρκεια του 5ου αναπτυξιακού συνεδρίου, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».
«Πρέπει να υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ανάπτυξη, διότι είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να σταθεροποιήσει την πορεία της χώρας προς μία περίοδο θετικών προοπτικών, μετά την κρίση και τη βαθιά ύφεση που εξαφάνισε περίπου το 25% του ΑΕΠ της χώρας» τόνισε ο κ. Αποστόλου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Ο υπουργός εξήγησε πως το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τον αγροτικό χώρο υπηρετεί τρεις βασικές παραμέτρους: Τη διατροφική επάρκεια για τους μόνιμους αλλά και τους επισκέπτες της χώρα μας, την ανταγωνιστικότητα των τροφίμων στις διεθνείς αγορές, μέσω της προστιθέμενης αξίας και τρίτον την παραγωγική κοινωνική και πληθυσμιακή επανατοποθέτηση της υπαίθρου.
«Έχουμε εργαλείο για να κάνουμε αυτά τα πράγματα, και αυτό είναι το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020, ύψους 4,7 δισ. ευρώ κοινοτικής συμμετοχής, που μαζί με την εθνική και την ιδιωτική συμμετοχή θα κινητοποιήσει συνολικούς πόρους περίπου 5,7 δισ. ευρώ» πρόσθεσε ο υπουργός κι επισήμανε: «Αν προσθέσουμε και τα 13 δισ. ευρώ της επόμενης περιόδου, που έχουν ως σημείο αναφοράς την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, τότε όλοι αυτοί οι πόροι, δηλαδή συνολικά περίπου 19 δισ., θα προσπαθήσουμε, όσο το δυνατόν και πέραν της κάλυψης αναγκών εισοδήματος, να κατευθυνθούν κυρίως προς το ζητούμενο για τον αγροτικό χώρο, που δεν είναι άλλο παρά η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου».
Σχετικά άρθρα