Ο δεύτερος γύρος του Λοβέρδου στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο δεύτερος γύρος του Λοβέρδου στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία

13:39 | 18/7/17

Για δεύτερη φορά καταθέτει σήμερα, Τρίτη, ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στην Υγεία

Την προηγούμενη Πέμπτη ο πρώην υπουργός Υγείας προσπάθησε να γελοιοποιήσει τη διαδικασία, θεωρώντας πως μπορεί να μετατρέψει την εξέτασή του σε show

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ο πολυπράγμων Λοβέρδος ήταν αψύς και ευερέθιστος. Δεν δεχόταν να αποκαλείται «μάρτυρας» αλλά μόνο με το όνομά του. Στην αρχή της διαδικασίας, όταν πήρε το λόγο, ζήτησε να ανέβει η σχετική «μπάρα» στο site της Βουλής, όπως είχε γίνει και με τον Μαρτίνη, η οποία θα προμόταρε την κατάθεσή του, αλλιώς έθετε ζήτημα άνισης μεταχείρισης. «Μου είχε προξενήσει εντύπωση πως όταν έγινε κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, υπήρχε η σχετική μπάρα στο site της Βουλής, αλλά τώρα δεν υπάρχει» είπε, ζητώντας ίση μεταχείριση.

Επίσης, ο πρώην υπουργός ήταν και επιλεκτικός στις απαντήσεις του, ενώ στις ερωτήσεις των εκπροσώπων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ήταν εντυπωσιακά ετοιμόλογος. Μάλιστα, στρεφόμενος προς την αντιπολίτευση, έθεσε και την ατζέντα των ερωτημάτων που θέλει να του κάνουν, με αφορμή την περίπτωση του Λυκούργου Λιαρόπουλου.

Ως προς την ουσία, την οποία απέφευγε εντέχνως ο Ανδρέας Λοβέρδος, πληροφορηθήκαμε πως ο πρώην υπουργός Υγείας γνώριζε για την αργομισθία -σύμφωνα με τη λίστα Λιαρόπουλου- του συζύγου της Φώφης Γεννηματά, αλλά ο Λυκούργος Λιαρόπουλος δεν του είχε παραδώσει τη λίστα. Το οξύμωρο είναι πως ο Λιαρόπουλος ήταν επιλογή του υπουργείου -σύμφωνα με λεγόμενα του Λοβέρδου- για να διατελέσει χρέη συμβούλου μαζί με την ομάδα του, λαμβάνοντας 60.000 ευρώ για τρεις μήνες.

Μάθαμε, επίσης, πως ο Λοβέρδος αν και θεωρούσε κακοδιαχειριστή τον Μαρτίνη, υιοθέτησε την άποψή του για ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου, καταθέτοντας την περιβόητη τροπολογία που αποτέλεσε την κερκόπορτα για το ξεπούλημα στην ΗΜΙΘΕΑ. Παραδέχτηκε δε, την παρέμβαση στη δικαστική διαμάχη μεταξύ Βγενόπουλου - Μαρτίνη, γεγονός που δεν προκάλεσε κανένα όφελος στο νοσοκομείο, αν και ο Βγενόπουλος είχε πολλές πιθανότητες να καταδικαστεί για εκβιασμό.



πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών