ΣΕΠΕ: Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε υποκατάστημα τράπεζας για υποδηλωμένη εργασία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΣΕΠΕ: Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε υποκατάστημα τράπεζας για υποδηλωμένη εργασία

19:10 | 12/7/17

Πόσες παραβάσεις σχετικά με τα χρονικά όρια εργασίας εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων σε παράρτημα μεγάλης τράπεζας

Τσουχτερό πρόστιμο ύψους 250.000 ευρώ επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας σε υποκατάστημα τράπεζας επειδή διαπιστώθηκαν  παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχων για την καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας εντοπίστηκαν σε παράρτημα μεγάλης τράπεζας, υστέρα από επιτόπιο έλεγχο Επιθεωρητών του ΣΕΠΕ, 14 παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας.

Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν επιβλήθηκαν κυρώσεις ύψους 252.000 ευρώ, με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι «η αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας αποτελεί κεντρικό στόχο της δράσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, συμβάλλοντας στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και στην στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης.

Το ΣΕΠΕ θα συνεχίσει τους στοχευμένους ελέγχους για την αντιμετώπιση κάθε πτυχής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και καλεί με ανακοίνωση του του εργαζόμενους να απευθύνονται στις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας ή στην γραμμή 15512 για επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες.

Στέλιος Παπαπέτρου

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών