Το άτυπο debate του Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Το άτυπο debate του Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό

11:34 | 28/7/17

Οι αλήθειες, οι δεσμεύσεις, οι ερωτήσεις και απαντήσεις, ο ρεαλισμός και ο λαϊκισμός

Την ώρα που η ΝΔ κατηγορούσε για «κομματικές φιέστες» και «εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας» σε «προστατευμένο περιβάλλον» τον πρωθυπουργό άμα τη εμφανίσει του στο
περιφερειακό συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας, οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντιζαν μέσα από τις παρεμβάσεις τους να απαντούν σε ένα προς ένα τα ζητήματα που έθετε η κυβερνητική ατζέντα για τα ζητήματα της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης καθώς και το ρόλο του κράτους προς σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο αυτό που κυρίως επεδίωκε να επικοινωνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα τελευταία δύο 24ωρα ήταν με βάση το σχεδιασμό του Μοσχάτου το να δείξει ότι βρίσκεται κοντά και μέσα στην καθημερινότητα των πολιτών προσπαθώντας κυρίως να πιάσει το σφυγμό των απογοητευμένων από το πολιτικό σύστημα πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικά τα λεγόμενά του κατά τις συζητήσεις που είχε με τους παραγωγικούς φορείς των νομών της Βορείου Ελλάδος που επισκέφτηκε χτες Πέμπτη και προχτές Τετάρτη. «Δεν θα συμφωνήσουμε με όλους σε όλα. Αυτό θα με έκανε άλλον ένα λαϊκιστή. Από εμένα θα ακούτε την αλήθεια. Μπορεί ορισμένες φορές να μη σας αρέσει, αλλά θα ξέρετε ότι αυτά που θα σας πω θα γίνουν την επόμενη μέρα. Η αλήθεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξαναχτίσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον», είπε μεταξύ άλλων στους παραγωγικούς φορείς της Δράμας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την προηγούμενη μέρα σε μια αντίστοιχη σύσκεψη στο νομό Καβάλας είχε σημειώσει χαρακτηριστικά: «Κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να ακούσουμε τους προβληματισμούς της κοινωνίας. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Και θα εξακολουθώ να το κάνω μέχρι τις εκλογές, όχι απλά για να μιλάω, αλλά για να ακούω. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να μπαίνω στη λεπτομέρεια των προβλημάτων και να σχηματίζω προσωπική άποψη για τις προτεραιότητες. Διότι, στην πολιτική η δύσκολη δουλειά είναι να βάλει κανείς προτεραιότητες».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας την κατά τον ίδιο «πιο μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ότι είναι ο ρεαλισμός και η ουσιαστική δέσμευση για αλλαγές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που μας ξεχωρίζει από τη σημερινή Κυβέρνηση είναι ότι δεν δεχόμαστε όλα τα αιτήματα, ώστε μετά τις εκλογές, να ξεχάσουμε, όλα όσα είπαμε προεκλογικά. Αυτή είναι η βασική μας διαφορά». Ενώ παράλληλα πρόσθετε «είμαστε εδώ για να συζητούμε. Όχι κατ’ ανάγκη για να συμφωνούμε σε όλα. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα λέγαμε την αλήθεια… Θέλω να ξέρετε ότι από εμένα θα ακούτε την αλήθεια. Και αλήθεια σημαίνει ότι δεσμευόμαστε μόνο για αυτά, τα οποία μπορούμε να κάνουμε. Και εάν κάπου διαφωνούμε, θα το πούμε ανοιχτά», και συμπλήρωνε: «Οι παρατηρήσεις και τα υπομνήματά σας θα συγκεντρωθούν και θα επεξεργαστούν. Και θα πάρετε απαντήσεις για αυτά, τα οποία μπορούμε να σας δώσουμε απαντήσεις».

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών