Λαμπριανίδης: Το σημερινό παραγωγικό μοντέλο δεν είναι ανταγωνιστικό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Λαμπριανίδης: Το σημερινό παραγωγικό μοντέλο δεν είναι ανταγωνιστικό

12:39 | 30/8/17

Το σημερινό παραγωγικό μοντέλο δεν είναι ανταγωνιστικό, πρέπει να αλλάξει και να πάμε σε πιο σύνθετα προϊόντα και υπηρεσίες, δήλωσε ο γενικός γραμματέας στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Οικονομικών

Το σημερινό παραγωγικό μοντέλο δεν είναι ανταγωνιστικό, πρέπει να αλλάξει και να πάμε σε πιο σύνθετα προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο γενικός γραμματέας στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Οικονομικών Λόης Λαμπριανίδης, προσθέτοντας ότι σε αυτό στοχεύει η κυβέρνηση με το αναπτυξιακό πρόγραμμα 2017-2021.

Φέρνοντας το παράδειγμα του λαδιού, είπε ότι έρχονται Ισπανοί και Ιταλοί, το παίρνουν, το αναμειγνύουν με δικό τους, το τυποποιούν και το πωλούν για δικό τους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει εδώ είπε, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό ένα σημαντικό προϊόν θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικό και στα ράφια των ξένων καταστημάτων. Το ίδιο -ανέφερε- θα μπορούσε να γίνει με το κρασί.

Ο κ. Λαμπριανίδης επισήμανε την ανάγκη, να υπάρχει στην τοπική οικονομία και κάποια βιομηχανία, ώστε να μπορούν σε κάθε περιοχή να παράγουν, να επεξεργάζονται, να συσκευάζουν και να πωλούν τα προϊόντα τους.

«Αυτό το προϊόν ο ξένος επισκέπτης, θα το αναζητήσει και στην πατρίδα του, αλλά δεν το βρίσκει γιατί δεν μπορεί να φτάσει» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, είπε ότι είναι ένα δυνατό θέμα προβολής της χώρας, αλλά πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα και να προσφέρει η χώρα μας τουριστική εμπειρία και όχι να προσφέρει τον τουρισμό που έρχονται εδώ και μεθούν και δέρνονται.

Αναφορικά με τους επιστήμονες που εργάζονται στο εξωτερικό, είπε ότι με συγκεκριμένο πρόγραμμα εδώ, θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι με την αγορά εργασίας της Ελλάδας.

Μάλιστα -όπως είπε- μπορούν να συνεργάζονται με επιστήμονες που εργάζονται εδώ για συγκεκριμένες εργασίες που αφορούν για παράδειγμα.

Χαρακτήρισε τέλος, αυτονόητο, τη σύνδεση πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, παραπέμποντας σε πρόσφατη, σχετική, δήλωση του υπουργού παιδείας.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών