Οι 'κοινωνικά αδύναμοι' στο μικροσκόπιο του Μητσοτάκη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Οι 'κοινωνικά αδύναμοι' στο μικροσκόπιο του Μητσοτάκη

08:59 | 30/8/17

Η μάχη με το ΣΥΡΙΖΑ για τη διεκδίκηση μέρους του κοινωνικού ακροατηρίου που έφερε στην εξουσία των Αλέξη Τσίπρα

Η στόχευση των «κοινωνικά αδύναμων», αλλά και της νεολαίας βρίσκεται στις προτεραιότητες του προέδρου της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους τομεάρχες
να «αναδεικνύουν θέματα που θίγουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», ενώ σε ότι αφορά την παρουσία του στη φετινή ΔΕΘ στο επίκεντρο έθεσε το «να μιλήσουμε για την Ελλάδα των ευκαιριών για τους πολλούς και όχι για τους λίγους».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες κατά τη συζήτηση που ακολούθησε στο συντονιστικό των τομεαρχών ο κ. Μητσοτάκης εξέπληξε αρκετούς καθώς φέρεται να έκανε αναφορές του τύπου ότι η ΝΔ μπορεί να είναι το κόμμα του επιχειρείν αλλά δεν πρέπει να κάνει ανεκτά φαινόμενα επιχειρηματικής αυθαιρεσίας έναντι της εργατικής νομοθεσίας.

Παρά το ότι εδώ και αρκετό καιρό τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει προσπάθεια να πραγματοποιήσει ανοίγματα σε κοινωνικά ακροατήρια που δεν θεωρούνται προνομιακά στην περίοδο της κρίσης για τη ΝΔ, εντούτοις φαίνεται προς ώρας να έχει ωριμάσει στις προθέσεις του προέδρου της ΝΔ η ανάγκη μιας πιο συστηματικής προσέγγισης αυτών των κοινωνικών δυνάμεων για την καινούργια πολιτική σεζόν.

Στη ΝΔ παρακολουθούν στενά τις κινήσεις της κυβέρνησης και τη ρητορική της να απευθυνθεί σε αυτό το κοινωνικό ακροατήριο με την υπόσχεση ότι μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης η χώρα μπαίνει σε τροχιά εξόδου από το μνημόνιο. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παραβλέπουν ότι κατά τεκμήριο ήταν αυτό το τμήμα της κοινωνίας που με την ψήφο του έφερε το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ταυτόχρονα η ΝΔ φαίνεται να έχει χτυπήσει ταβάνι στη συσπείρωση της δικής της εκλογικής και κοινωνικής βάσης και πλέον το ζητούμενο για το Μοσχάτο είναι να μην επιτρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ την επανασυσπείρωση του δικού του κοινωνικού ακροατηρίου, αντίθετα να διεκδικήσει μέρος του.

Υπ’ αυτή την έννοια αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς θα τοποθετηθεί η ΝΔ σε νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης όπως αυτή για το εργασιακό της κας Αχτσιόγλου και του κ. Γαβρόγλου για το νέο λύκειο με την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών