ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δοκιμάζουν τις αντοχές τους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δοκιμάζουν τις αντοχές τους

12:08 | 4/8/17

Στο μικροσκόπιο κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης οι εσωτερικές ισορροπίες του αντιπάλου τους

Η εμβάθυνση της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ιδεολογικά ζητήματα όπως έδειξαν οι τελευταίες μέρες σε επίπεδο κορυφής αποτελεί και ένα τεστ της σύμπνοιας
στο εσωτερικό των αντίπαλων πολιτικών στρατοπέδων. Μάλιστα κατέστησαν σαφές στο ανώτατο δυνατό επίπεδο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι θα προσπαθήσουν να παίξουν με τις εσωτερικές ισορροπίες του αντιπάλου τους θέλοντας να κλονίσουν τη συνοχή του.

Οι χτεσινές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη που απηύθυνε δημοσίως το ερώτημα προς τους ΑΝΕΛ και οι αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου για τη σιωπή του σε ότι αφορά την απόφαση του υπουργείου παιδείας για την επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση είναι χαρακτηριστική προς σ’ αυτή την κατεύθυνση. Αντίστοιχη κίνηση άλλωστε είχε κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας για να αντικρούσει την κριτική του προέδρου της ΝΔ για το άσυλο κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι θεωρεί ανομία την επαναφορά στο καθεστώς του νόμου της Μαριέττας Γιαννάκου επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

Άλλωστε οι αιχμές του πρωθυπουργού τόσο για την παιδεία όσο και την υγεία για νεοφιλελεύθερο σχέδιο του κ. Μητσοτάκη έχουν και μια χροιά παρέμβασης στα εσωτερικά της ΝΔ. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έκανε μάλιστα και το διαχωρισμό λέγοντας ότι «ο πυρήνας της ιδεολογίας των μνημονίων συνέπιπτε πολλές φορές με τον πυρήνα μιας νεοφιλελεύθερης αντίληψης που η σημερινή τουλάχιστον ηγεσία -όχι όλες οι ηγεσίες της συντηρητικής παράταξης- την εκφράζουν επί της ουσίας και την υπερκαλύπτουν».

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της ΝΔ σοβεί μια εσωτερική αντιπαράθεση που σε αυτή τη φάση εκδηλώνεται μέσω των social media κυρίως για το αν θα πρέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιμετωπίζει το ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα ή ως «δήθεν αριστερά» και κατ’ επέκταση κατά πόσο θα είναι μετωπική η αντιπαράθεση εν είδη δίπολου δεξιάς-αριστεράς.

Είναι τέτοια η εσωτερική δυναμική αυτής της εσωκομματικής αντιπαράθεσης που υποχρέωσε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη να αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα άρθρο με τον εύγλωττο τίτλο «για την πολιτική μου ταυτότητα» όπου σημειώνει με σαφήνεια ότι ή χωρίς «κραυγές» κριτική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ «ήταν αρκετό για μερικούς στο διαδίκτυο να θεωρήσουν ότι είμαι σχεδόν… αριστερός», καταλήγοντας ότι  «η μάχη των ιδεών απαιτεί θέσεις και επιχειρήματα. Όχι ακρότητες και στενόμυαλες αντιλήψεις, που μας αποκόπτουν από το μετριοπαθές ακροατήριο».

Μια ανάλογου τύπου εσωτερική επίθεση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχε δεχτεί προ ημερών και η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως καθώς σε περιφερειακό ραδιόφωνο είχε τονίσει ότι «η αριστερά έχει δώσει σημαντικούς αγώνες στον τόπο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι κατ’ ευφημισμόν αριστερά».

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών