17:17 | 4/10/17
Την ομόφωνη απόφαση να απευθυνθεί στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής πήρε η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, αποστέλλοντας την απειλητική -όπως χαρακτηρίστηκε από βουλευτές της πλειοψηφίας- επιστολή υπαλλήλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία δεν διευκρινίζει αν έχει έννομο συμφέρον ή όχι
του Άγγελου ΠροβολισιάνουΣτην εν λόγω επιστολή υπάρχει η προειδοποίηση από την υπάλληλο προς τα μέλη της Επιτροπής πως αν εξεταστούν υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, τότε οι βουλευτές της Επιτροπής θα τελούν εξακολουθητικά «το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας» και το «έγκλημα αυτό ως "αυτόφωρο" κακούργημα» θα συντελείται κάθε φορά που θα συνεδριάζει η Επιτροπή.
Η υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ επικαλείται, επίσης, τη δήλωση του πρωθυπουργού κατά τη συζήτηση για την πρόταση της ΝΔ αναφορικά με την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τυχόν εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην δικαστική υπόθεση του Noor1, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι αν η Εξεταστική Επιτροπή εξετάσει εκκρεμούσες υποθέσεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα «συνιστούσε κατάφωρη παραβίαση της αρχής της διάκρισης των λειτουργιών» και «του τεκμηρίου αθωότητας».
Μετά και από την σχετική πρόταση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βλάχου, αποφασίστηκε -και μάλιστα ομόφωνα- να σταλεί η επιστολή στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής προκειμένου να αποφανθεί σχετικά.
Να σημειωθεί πως βουλευτές από την πλευρά της πλειοψηφία εξέφραζαν την έκπληξή τους για την επιστολή, ειδικά για τη νομική αρτιότητα και τεκμηρίωση που χαρακτηρίζει το κείμενο, καθώς πρόκειται για μία απλή υπάλληλο του ΚΕΕΛΠΝΟ που δεν ξεκαθαρίζει αν έχει έννομο συμφέρον ή όχι από τις εκκρεμούσες δικαστικά υποθέσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
«77 υποθέσεις μέτρησα επί Άδωνι Γεωργιάδη»
Μετά το άνοιγμα της διαδικασίας από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, και τις τοποθετήσεις των κ.κ. Λαμπρούλη και Παπαχριστόπουλου οι οποίοι έπρεπε να αποχωρήσουν γιατί παράλληλα θα «έτρεχε» κι άλλη κοινοβουλευτική διαδικασία που θα έπρεπε να συμμετάσχουν, το λόγο πήρε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.Ο βουλευτής της πλειοψηφίας υπογράμμισε το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά πορίσματα από διάφορους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΣΕΕΔ, ΣΕΥΥΠ) και τα οποία δεν έχουν φτάσει στα μέλη της Επιτροπής. «Αν τα είχαμε, θα χρειαζόντουσαν 2-3 μάρτυρες για να κλείσει η έρευνα» είπε και υποστήριξε ότι η έρευνα πρέπει να επεκταθεί σε 5 πράγματα:
1. Το νομικό καθεστώς λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και πώς διαφοροποιήθηκε επί υπουργίας διάφορων υπουργών.
2. Το θέμα του κτιρίου, το οποίο είχε 3 εκατ. ευρώ αντικειμενική αξία και αγοράστηκε έναντι 17 εκατ. ευρώ μέσω «φωτογραφικής διάταξης».
3. Την προγραμματική σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ – ΟΚΑΝΑ, η οποία υπεγράφη επί θητείας Ανδρέα Λοβέρδου και χρειάζεται διερεύνηση.
4. Οι διαφημιστικές καμπάνιες και δαπάνες σε sites, εφημερίδες, εταιρίες, στις οποίες «πίσω κρύβονται πρόσωπα και κουμπαριές, φίλοι, θείοι, θείες κ.ο.κ.». «Οι περισσότερες έπαιρναν διαφημιστική δαπάνη ενώ θα έπρεπε να τα παίζουν δωρεάν» είπε ο κ. Λάππας.
5. Το «παιχνίδι συμβάσεων» για δήθεν αγορές και προμήθειες υλικών, αλλά και –σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ- το σκάνδαλο με την ταχύτατη μετάθεση υπαλλήλων από το ΚΕΕΛΠΝΟ στο υπ. Υγείας. «77 μέτρησα επί Άδωνι Γεωργιάδη» είπε επί λέξει ο κ. Λάππας.
Σχετικά με το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο Σπύρος Λάππας είπε ότι διαπιστώνει ότι το κεελπνο διαχειριζόταν ποσά εκατοντάδων εκατ. ευρώ και δεν τηρούνταν ούτε τα βασικά λογιστικά βιβλία εσόδων – εξόδων. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν υπάρχουν παραστατικά παράδοσης και παραλαβής για όσα έργα είχαν ανατεθεί, ενώ και υπάρχουν ενδείξεις για πλαστά πτυχία για κάποιους που είχαν προσληφθεί. «Καμία ανάρτηση προμήθειας και συναλλαγής στη διαύγεια» υποστήριξε ο ίδιος.
Σχετικές ετικέτες:Εξεταστική ΕπιτροπήΚΕΕΛΠΝΟΠολιτική
Σχετικά άρθρα