Μητσοτάκης: 'Επίθεση' φιλίας στους βουλευτές της ΝΔ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης: 'Επίθεση' φιλίας στους βουλευτές της ΝΔ

10:28 | 26/10/17

Επίθεση στην κυβέρνηση και επίθεση φιλίας στους βουλευτές της ΝΔ από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι πρότεινε για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πλεόνασμα

Πυρά κατά της κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να επαναφέρει στην κανονικότητα στη χώρα εξαπέλυσε χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ αλλά ταυτόχρονα επιδόθηκε και σε «επίθεση φιλίας» και σύσφιξης των δεσμών του με τους βουλευτές του κόμματος καλώντας τους πέραν της «δυναμικής» και «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης να προβάλλουν ακόμα περισσότερο τις θέσεις της ΝΔ.

Πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ στο λόγο του εστίασε στην αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής και του αφηγήματος του Αλέξη Τσίπρα εστιάζοντας στους «τρεις κυβερνητικούς μύθους» και αμφισβήτησε έντονα την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, την επιστροφή στην κανονικότητα και την επίτευξη πλεονάσματος και υποστήριξε ότι επιταχύνεται ο πολιτικός χρόνος και πυκνώνουν τα πολιτικά γεγονότα.

Στην κατεύθυνση αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι κινείται με αργούς ρυθμούς για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Σε ότι αφορά την επίτευξη πλεονάσματος ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αυτό θα πρέπει να επιστρέψει στους κοινωνικά πιο αδύναμους, στην κοινωνία μέσω της επιστροφής φόρων και το υπόλοιπο να διατεθεί για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποδεχτεί την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εφάπαξ βοήθημα σε όλους τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ και να προχωρήσει σε έκπτωση στους πολίτες που κατέβαλαν τον ΕΝΦΙΑ.

Η ανανέωση της ΝΔ και οι γαλάζιοι βουλευτές

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να διαβεβαίωσε τους βουλευτές του ότι δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για την επανεκλογή τους ενώ τους ξεκαθάρισε ότι έχει όλη την καλή διάθεση να ακούσει τους προβληματισμούς τους τονίζοντάς τους ότι «οι πόρτες μου είναι ανοιχτές». Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει συχνά τετ α τετ με βουλευτές που δεν είχε ιδιαίτερη επαφή στο παρελθόν.

Απαντώντας στους προβληματισμούς και τις «επιφυλάξεις» που όπως είπε υπάρχουν στο εσωτερικό της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του τόνισε ότι «η ανανέωση δεν είναι απειλή για ένα κόμμα, πόσο μάλλον για τους βουλευτές του. Αποτελεί ανάγκη και όρο εκσυγχρονισμού και προόδου. Τολμώ να πω ότι μπορεί να αποτελεί μέχρι και συνθήκη πολιτικής επιβίωσης» προσθέτοντας ότι «η ανανέωση είναι μια εντολή την οποία έλαβα όταν εκλέχτηκα αρχηγός από τη βάση και θα προχωρήσει».

Το θέμα των νέων προσώπων που θα στελεχώσουν τον κομματικό οργανισμό και θα πλαισιώσουν τη σύνθεση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν και δεν εμφανίζεται με ένταση επισήμως και δημοσίως. Κατά πληροφορίες το ζήτημα θίχτηκε από βουλευτές που πήραν το λόγο χτες στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο Κώστας Τασούλας έκανε λόγο για την ανάγκη συνδυασμού παλιών και νέων, υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη χημεία και όχι στο πρόγραμμα καθώς και να σταματήσει η εσωστρέφεια και να υπάρξει ομοιογένεια στον πολιτικό λόγο των στελεχών της ΝΔ. Από την πλευρά του ο Γιώργος Βλάχος έθεσε ζήτημα για επίδοξους υποψήφιους βουλευτές που εμφανίζονται σε στιγμές που δείχνουν πως οι εκλογές είναι κοντά και μετά εξαφανίζονται.

Από εκεί και πέρα το γαλάζιο στρατόπεδο φαίνεται να συζητείται έντονα το τι μέλει γενέσθαι με το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ και αν μπορεί να διατηρηθεί. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστας Τσιάρας συνέστησε στους βουλευτές της ΝΔ να μην βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και τη μείωση της ψαλίδας της διαφοράς καθώς όπως τόνισε τα πράγματα βαίνουν καλώς για τη ΝΔ και δεν υπάρχει λόγος να μπει το κόμμα σε κύκλο εσωστρέφειας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε φυσιολογικό να εμφανίζεται δημοσκοπική κάμψη σε μη προεκλογική περίοδο προσθέτοντας ότι το -8 μονάδες διαφορά που υπολειπόταν η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 έχει αντιστραφεί πλήρως και σήμερα η ΝΔ προηγείται κατά 8 μονάδες.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών