Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμιστικό σχέδιο και για μετά τα μνημόνια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμιστικό σχέδιο και για μετά τα μνημόνια

19:25 | 8/10/17

Το βασικό δίλημμα σήμερα είναι αν θέλουμε μια κρατικίστικη πολιτική επιδομάτων ή αν θα στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κλείνοντας τις εργασίες του πρώτου προσυνεδρίου της ΝΔ

«Η χώρα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για μετά το τέλος των μνημονίων, ένα σχέδιο για το πώς θα αποκτήσουμε ένα λειτουργικό κράτος και μια ανταγωνιστική οικονομία» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του πρώτου προσυνεδρίου της ΝΔ για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

«Ξεφύγαμε από τα κλισέ των κομματικών εκδηλώσεων και αρθρώσαμε έναν πολιτικό λόγο που μιλάει στη συνείδησης της σιωπηλής πλειοψηφίας που είναι απογοητευμένη από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος» σημείωσε αναφερόμενος στη διαδικασία των προσυνεδρίων στο πλαίσιο του 11 συνεδρίου της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «το βασικό δίλημμα σήμερα είναι αν θέλουμε μια κρατικίστικη πολιτική επιδομάτων ή αν θέλουμε τη στήριξη της επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Εμείς απαντάμε ξεκάθαρα το δεύτερο». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας με καλές αμοιβές και συνθήκες εργασίας, η μείωση της ανεργίας είναι η καλύτερη κοινωνική πολιτική στις μέρες μας , ενώ σε άλλο σημείο επανέλαβε ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και όχι υπέρ των επιχειρηματιών και των εργοδοτών που αυθαιρετούν, παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία ή πτωχεύουν τις επιχειρήσεις τους και έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. «Αυτά τα φαινόμενα δεν θα γίνουν ανεκτά. Αυτοί θα μας βρουν απέναντι. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι για την βελτίωση της κατάστασης στην αγορά εργασίας «το πρώτο που πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία μας. Είναι η νοοτροπία που λέει ότι υπερασπιζόμενοι κάποια φαντασιακά δικαιώματα εργαζομένων, οι συνδικαλιστές προσέρχονταν με μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις οδηγώντας στο λουκέτο επιχειρήσεις». Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «ταμπού δεκαετιών» που πρέπει να σπάσει την αντίληψη ότι «μονίμως οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι είναι αντίπαλοι» ωστόσο συμπλήρωσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι τα συμφέροντά τους ευθυγραμμίζονται πάντα» και συνέχισε λέγοντας: «Το σύγχρονο πλαίσιο επιβάλλει οι ίδιες οι επιχειρήσεις να λύνουν τα προβλήματά τους μαζί με τους εργαζομένους τους. Γι’ αυτό λέμε ναι στις επιχειρησιακές συμβάσεις και στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που το μόνο που κάνει είναι να προστατεύει τα προνόμια συνδικαλιστών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «μύθο» ότι ανακάλυψε έστω και όψιμα την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και υποστήριξε ότι «εμείς ως χώρα κάνουμε ακόμα μικρά βηματάκια και κάποιοι άλλοι τρέχουν. Η απόσταση με την Ευρώπη μεγαλώνει και κάποιοι πανηγυρίζουν» και τόνισε ότι η ΝΔ απευθύνεται σε «όλους τους Έλληνες. Προτείνουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Εμπιστευόμαστε την κρίση των πολιτών και επιδιώκουμε με τα προσυνέδρια να επικυρώσουμε με τους πολίτες το πρόγραμμά μας. Όταν οι πολίτες δουν και συγκρίνουν θα κάνουν τη σωστή επιλογή και όταν γίνουν οι εκλογές η ΝΔ θα είναι πάλι πρώτη δύναμη».

Θοδωρής Λαπαναΐτης, Φωτογραφία: Sooc

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών