Ο ρωσικός στίβος θέλει την Ελλάδα για προετοιμασία και αγώνες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο ρωσικός στίβος θέλει την Ελλάδα για προετοιμασία και αγώνες

20:10 | 20/10/17

Η πρώτη κίνηση έγινε σήμερα για την οργανωμένη ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να υποδέχονται τη Ρωσική Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού

Αν και σε πρώιμο στάδιο, μπαίνουν κάποια θεμέλια για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα. Η υπουργός Έλενα Κουντουρά, ως πρώην αθλήτρια, έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα την ανάπτυξη αυτής της θεματικής ενότητας του ελληνικού τουρισμού και με την ευκαιρία του έτους 2017 – 2018 Ελλάδας - Ρωσίας στον Τουρισμό, έγινε σήμερα μια σημαντική συνάντηση στο Υπουργείο.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδη, υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού και συζήτησαν την προοπτική να έρθουν στην Ελλάδα οι ρωσικές εθνικές ομάδες γα προετοιμασία και αγώνες.

Τη Ρωσική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής προπονητής της Εθνικής Ομάδας της Ρωσίας, Yury Borzakobskiy, ο διευθυντής Αθλητισμού Andrei Kruporushnikov, ο συντονιστής του προγράμματος Andrey Shlyapnikov και ο επικεφαλής του τμήματος Υποστήριξης της Εθνικής Ομάδας της Ρωσίας Nikolai Lukashkin.

Η Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στην στοχευμένη προσπάθεια τα τελευταία δυόμισι χρόνια για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο. Τόνισε ότι ο αθλητικός και προπονητικός τουρισμός συμβάλει στην επιμήκυνση της περιόδου και   μπορεί να αποφέρει σημαντικά τουριστικά, αθλητικά και οικονομικά οφέλη,  στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργώντας  νέες θέσεις εργασίας.

«Από την πλευρά μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στοχευμένες ενέργειες και προγράμματα για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη αυτή, και με  τη φιλοξενία που μπορούμε να παρέχουμε στους αθλητές, τις οικογένειές τους, τις ομάδες και όσους θέλουν να επισκεφθούν την πατρίδα μας για αθλητικό τουρισμό. Θέλουμε πολλές διοργανώσεις. Ηδη έχουμε ορισμένες, όμως χρειαζόμαστε ανάπτυξη.»

Βέβαια, αξίζει να επισημάνουμε ότι παλιότερα πολλές ξένες ομάδες επέλεγαν την Ελλάδα για προετοιμασία. Για παράδειγμα η ΤΣΚΑ στο μπάσκετ, πήγε στο Καρπενήσι, ο Αγιαξ είχε έρθει στην Αθήνα κ.α. Το θέμα είναι ότι δεν αξιοποιήθηκε όσο πρέπει η παρακαταθήκη των υποδομών του 2004 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε ότι δήλωσε: «Συζητήσαμε τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά τη φιλοξενία εθνικών ομάδων της Ρωσίας στη χώρα μας για προετοιμασία. Αυτό εντάσσεται σε ένα συνολικότερο πλαίσιο και μια νέα στρατηγική που θέλουμε να χαράξουμε στον ελληνικό αθλητισμό. Γεγονός που θα φέρει πολλαπλά οφέλη, καθώς θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά και για τους αθλητές μας, αλλά και θα βοηθήσει και την οικονομία της χώρας μέσω της ανάπτυξης των δράσεων του αθλητικού τουρισμού. Θέλουμε να ανέβει επίπεδο ο αθλητισμός μας. Οσο περισσότερα γεγονότα δημιουργούμε, τόσο καλύτερα. Διαθέτουμε τις υποδομές από το 2004 που δεν τις έχουμε αξιοποιήσει όπως πρέπει.»

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής Αθλητισμού κ. Kruporushnikov τόνισε ότι στόχος είναι «να επενδύσουμε από κοινού στην συνεργασία των δύο χωρών».

Η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί σε πρώτη φάση  αθλητικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα (ΟΑΚΑ), Καλαμάτα και Κρήτη.

«Θεωρούμε ότι κατάλληλες υποδομές υπάρχουν στην Κρήτη στην Ρόδο και σε άλλες περιοχές.  Οι μήνες Μάρτιος- Απρίλιος και Οκτώβριος-Νοέμβριος είναι ιδανικοί λόγω των κλιματολογικών συνθηκών για τις προπονήσεις των Ρώσων αθλητών».

Πάντως, στη μεν Κρήτη οι εγκαταστάσεις είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο στη Ρόδο σε μέτρια.

Στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε εξετάζονται και άλλες δυνατότητες με συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις  για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού και προπονητικού τουρισμού, την επιμόρφωση των προπονητών, και την ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας. Ειδικά στο θέμα του αντι-ντόπινγκ, η Ελλάδα διαθέτει τεχνογνωσία για να μοιραστεί με τους Ρώσους, ενώ όσον αφορά τους αγώνες, πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένα εμπόδια της IAAF, με απαγορεύσεις για επαγγελματίες αθλητές.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών