'Προστατεύστε τους δημοσιογράφους' φώναξαν οι ευρωβουλευτές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

'Προστατεύστε τους δημοσιογράφους' φώναξαν οι ευρωβουλευτές

17:08 | 26/10/17

Εκδήλωση στη μνήμη της Μαλτέζας δημοσιογράφου στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου

Σφύριξαν για τους whistleblowers, για όλους εκείνους που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για χάρη της αλήθειας και της αποκάλυψης μυστικών που αλλιώς θα ήταν κρυμμένα. Με πρωτοβουλία του
Έλληνα ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, πολλοί ακόμη ευρωβουλευτές συγκεντρώθηκαν στο αίθριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «προστατεύστε τους whistleblowers», «προστατεύστε τους δημοσιογράφους», ξεκίνησαν να σφυρίζουν σε ένδειξη συμπαράστασης.

Ήταν ένας φόρος τιμής για τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος, όπως ονομάζονται στα ελληνικά. Μια εκδήλωση στην μνήμη της δημοσιογράφου Ντάφνι Γκαλιζία, που δολοφονήθηκε στην Μάλτα έχοντας αποκαλύψει πολλά σκάνδαλα διαφθοράς.

«Έχουμε γίνει μάρτυρες επαίσχυντων περιστατικών, όπου πληροφοριοδότες και δημοσιογράφοι έχουν διωχθεί γιατί αποκάλυψαν την αλήθεια. Σε απάντηση, προσπαθούμε να περάσουμε νέες οδηγίες που θα τους προστατεύουν, όμως κάποια κόμματα, όπως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, θέλουν να μας εμποδίσουν. Το έργο και η δράση των ανθρώπων αυτών όμως, επιτάσσουν να αγωνιστούμε περισσότερο προς αυτό τον σκοπό και να διασφαλίσουμε το μέλλον», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Στέλιος Κούλογλου.

Στη δράση έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ.

Στο μεταξύ, το θέμα του «ξεπλύματος βρόμικου χρήματος» στη Μάλτα και της κατάστασης του κράτους Δικαίου στη χώρα αποφασίστηκε να συζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 14 Νοεμβρίου.

Μαρία Ψαρά

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών