ΝΔ: Πολεμική αντεπίθεση κατά Τσίπρα και Καμμένου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Πολεμική αντεπίθεση κατά Τσίπρα και Καμμένου

10:24 | 30/11/17

Με καθημερινές παρεμβάσεις στοχεύει η ΝΔ να συντηρεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας την υπόθεση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση πυρομαχικών

Σε υψηλούς τόνους συντηρεί η ΝΔ την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας με διάθεση να επανέρχεται καθημερινά κλιμακώνοντας τους όρους της αντιπαράθεσής της με την κυβέρνηση γύρω από το «σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου». Πλέον η στόχευση της ΝΔ βρίσκεται σε συνεχείς και αλλεπάλληλες καταγγελίες για «κουκούλωμα», «ώστε να μην υπάρχει αντικείμενο περαιτέρω διερεύνησης μιας υπόθεσης όπου κάποιοι πήγαν να πάρουν μίζες».

Πληροφορίες θέλουν σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανέρχεται στο ζήτημα αξιοποιώντας τα έγγραφα που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας στη Βουλή τη Δευτέρα. Στόχος της ΝΔ θα είναι η επαναφορά της αμφισβήτησης της εγκυρότητας των εγγράφων που παρουσίασε ο κ. Καμμένος για να υποστηρίξει ότι δεν υπήρξε μεσάζοντας, αλλά διακρατική συμφωνία.

Αυτό άλλωστε το ζήτημα έθεσε και χτες η ΝΔ απαντώντας σε υψηλούς τόνους και χαρακτηρίζοντας «συκοφάντη» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο σχετικά με τις αναφορές του στην εμπλοκή του ονόματος της  συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. «Η κυβέρνηση, ωστόσο, δεν θα ξεφύγει από τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες: Ποιος έβαλε μεσάζοντα σε μια διακρατική συμφωνία και γιατί χάθηκαν 66 εκ. ευρώ από τις ένοπλες δυνάμεις και τη χώρα;» ανέφερε χαρακτηριστικά η ΝΔ.

Χτες μάλιστα η ΝΔ, μετά την άρνηση της κυβέρνησης για έκτακτη σύγκληση της επιτροπής άμυνας της Βουλής για ακρόαση όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση,  ζήτησε με το ίδιο αντικείμενο –την ακρόαση του υπουργού άμυνας και του υπουργού εξωτερικών καθώς και κάθε προσώπου που σχετίζεται με την υπόθεση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση όπλων- τη σύγκληση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της βουλής.

Σε κάθε κίνησή της, η ΝΔ στο εξής θα στοχεύει στο να δείξει ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει «συγκάλυψη» της υπόθεσης και σ’ αυτό το μήκος κύματος ο Γιώργος Κουμουτσάκος από το βήμα της βουλής τόνισε ότι «καταθέσαμε ήδη και είναι στο υπουργείο εξωτερικών εξουσιοδότηση του κ. Μητσοτάκη που με εξουσιοδοτεί πλήρως και εγγράφως να λάβω γνώση του συνόλου των εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση» προσθέτοντας ότι νέα άρνηση του κ. Κοτζιά να ανταποκριθεί στο αίτημά του θα αποτελεί «προσπάθεια φίμωσης, συσκότισης και μεθόδευσης για να μην έρθει τίποτα σε γνώση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Μέχρι στιγμής πάντως η ΝΔ δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της σε σχέση με το πώς τοποθετείται ενόψει της σύγκλησης της αρμόδιας επιτροπής της βουλής για την ακύρωση της συμφωνίας που ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Ο Κώστας Τασούλας μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ανέφερε ότι η επιτροπή άμυνας της βουλής έχει συμβουλευτικό ρόλο και μόνο η κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ μπορούν να συνάψουν ή να ακυρώσουν συμφωνίες αγοραπωλησίας πολεμικού εξοπλισμού.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών