Ποια σχολεία είναι σήμερα κλειστά λόγω των καιρικών φαινομένων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ποια σχολεία είναι σήμερα κλειστά λόγω των καιρικών φαινομένων

09:59 | 17/11/17

Καμία σχολική μονάδα δεν θα λειτουργήσει στην Αττική

Κλειστά θα είναι σήμερα σχολεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και των έντονων καιρικών φαινομένων.
Στα περισσότερα σχολεία σήμερα δεν γίνεται μάθημα αλλά διοργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σε κάθε περίπτωση, για την ασφάλεια των μαθητών, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η περιφέρεια Αττικής, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, με τη λήψη προειδοποίησης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και αποφασίστηκε να απαγορευτεί η στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους, στη Παλαιά Κοκκινιά και να βρίσκονται σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά.

Επίσης, συνιστάται σε όσους διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους, να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές όπου γίνεται συχνά συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων βρόχινων νερών, όπως στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο κόμβο του «Σκλαβενίτη», στη Λεύκα, στο λιμάνι του Περάματος και στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά θα έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά κλειστά είναι σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής αλλά και σε άλλων περιοχών της χώρας. Συγκεκριμένα:

Δήμος Αθηναίων

Σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, ο δήμος Αθηναίων ανακοινώνει ότι και σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα παρακάτω νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Αθήνας:

1. 33ο Δημοτικό & 122ο και 123ο Νηπιαγωγεία Αθήνας

2. 105ο Δημοτικό & 25ο και 138ο Νηπιαγωγεία  Αθήνας

3. 102ο  Δημοτικό Αθήνας

4. 134ο Δημοτικό & 108ο & 5ο Νηπιαγωγεία Αθήνας

5. 29ο  Δημοτικό Αθήνας

6. 172ο Δημοτικό Αθήνας

7. 14ο  Δημοτικό & 14ο Νηπιαγωγείο Αθήνας

8. 36ο  Δημοτικό & 82ο Νηπιαγωγείο Αθήνας

9. 56ο  Δημοτικό & 83ο Νηπιαγωγείο Αθήνας

10. 66ο  Δημοτικό & 134ο Νηπιαγωγείο Αθήνας

11.  60ο  Δημοτικό & 130ο Νηπιαγωγείο Αθήνας

12. 162ο  Δημοτικό & 115ο Νηπιαγωγείο Αθήνας

13. 58ο  Δημοτικό & 61ο Νηπιαγωγείο Αθήνας

14.  111ο  Δημοτικό & 120ο Νηπιαγωγείο  Αθήνας

Επίσης, δε θα λειτουργήσουν τα παρακάτω Γυμνάσια και Λύκεια:

1. 3ο & 9ο ΕΠΑΛ

2. Μουσικό Γυμνάσιο

3. 66ο Γυμνάσιο Αθήνας

4. 38ο Γυμνάσιο- 38ο ΓΕΛ

5. 24ο Γυμνάσιο- 24ο Λύκειο

6. 23ο   Γυμνάσιο

7. 39ο Γυμνάσιο- 39ο  ΓΕΛ

8. 72ο Γυμνάσιο

9. 2ο ΕΠΑΛ

Δήμος Πειραιά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα με απόφαση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, 10 σχολεία πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Πειραιά, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τα σχολεία είναι τα εξής:

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά
2ο Νηπιαγωγείο Πειραιά
12ο Νηπιαγωγείο Πειραιά
13ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
17ο Νηπιαγωγείο Πειραιά
31ο Νηπιαγωγείο Πειραιά
41ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
44ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
56ο Νηπιαγωγείο Πειραιά

Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη

Την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, αποφάσισαν οι δήμαρχοι των τριών νησιών, λόγω έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Στη Ζάκυνθο, σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος του νησιού. Όπως αναφέρει ο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή όλα τα επίμαχα 24ωρα.

Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα στη Λάρισα. Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία στη Μελιβοία και στο Στόμιο, του Δήμου Αγιάς, καθώς και τα νηπιαγωγεία σε Στόμιο, Αγιόκαμπο, Μελιβοία.

Χθες δεν λειτούργησε το δημοτικό σχολείο στο Βλαχογιάννι της Ελασσόνας, για προληπτικούς λόγους και για την ασφάλεια των μαθητών. Επίσης πλημμύρισε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και δεν έγιναν τα μαθήματα.

Πιερία

Λόγω της κακοκαιρίας, σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νομό Πιερίας θα είναι κλειστά.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών