Διάθεση για λύση του Σκοπιανού 'βλέπει' ο Μάθιου Νίμιτς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Διάθεση για λύση του Σκοπιανού 'βλέπει' ο Μάθιου Νίμιτς

18:22 | 12/12/17

Για "πολύ θετικό κλίμα" και "καλό διάλογο" έκανε λόγο ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ

Δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Ελλάδας και των Σκοπίων στις Βρυξέλλες και το κλίμα ήταν πολύ θετικό. Αυτό είπαν στους δημοσιογράφους ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, Μάθιου Νιμιτς, ο Αδαμάντιος Βασιλάκης και ο Βάσκο Ναουμόφσκι μετά την συνάντηση των δύο πλευρών.

Ο Μάθιου Νίμιτς ανέφερε ότι δεν έκανε κάποια πρόταση και ότι προσπάθησε να διευκολύνει τις δύο πλευρές για την εξεύρεση πιθανών λύσεων στο θέμα της ονομασίας. Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι υπάρχει βούληση να πραγματοποιηθούν κι άλλες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη και στην Ευρώπη, ενδεχομένως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, χωρίς ωστόσο να έχουν καθοριστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ο ίδιος υπογράμμισε το «θετικό» και «εποικοδομητικό» κλίμα των σημερινών συνομιλιών, το οποίο όπως είπε δημιουργείται από τις κυβερνήσεις της Αθήνας και των Σκοπίων. «Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλύτερη», δήλωσε, «έγινε καλός διάλογος», σημειώνοντας παράλληλα πως οι δύο πλευρές άκουσαν προσεκτικά τις θέσεις της κάθε μίας.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ είπε επίσης πως η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει θέσει το θέμα της επίλυσης της ονομασίας ως ύψιστη προτεραιότητα και δηλώνει αποφασισμένη να προσπαθήσει να σπάσει το αδιέξοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε πως και η κυβέρνηση της Αθήνας, όπως και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με τις δηλώσεις του, δείχνει τη βούληση για επίλυση του ζητήματος.

Μαρία Ψαρά

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών