Επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης ζητάει ο Ερντογάν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης ζητάει ο Ερντογάν

20:48 | 6/12/17

Θέμα της συνθήκης με την οποία ορίστηκαν τα σύνορα θέτει πάλι ο τούρκος πρόεδρος λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα

«Η Συνθήκη της Λωζάνης, που μεταξύ άλλων ορίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας και της Τουρκίας σε νησιά στο ανατολικό Αιγαίο, χρειάζεται επικαιροποίηση», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

«Όταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α έως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», είπε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τους τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ζητώντας άσυλο. «Όταν οι πραξικοπηματίες ήρθαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο, κάλεσα τον πρωθυπουργό και του είπα “αγαπητέ μου φίλε, αυτή είναι η απόφαση. Δραπέτευσαν από την Τουρκία και προσγειώθηκαν στην Ελλάδα. Αυτά τα άτομα οργάνωσαν πραξικόπημα (…) και θέλω την έκδοσή τους στην Τουρκία. Αυτή ήταν η πρώτη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος”. Και μου είπε ότι θα δρομολογήσει την κατάσταση, και ότι σε 15 με 20 ημέρες θα εκδίδονταν στην Τουρκία. Αυτό είπε. Αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα».

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών