Με γραμμή Σαμαρά και Κωνσταντοπούλου ο Μητσοτάκης κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Με γραμμή Σαμαρά και Κωνσταντοπούλου ο Μητσοτάκης κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

09:29 | 20/12/17

Ο ρόλος του Άδωνι και το σφιχταγκάλιασμα της ΝΔ με την άλλοτε εσωκομματική αντιπολίτευση του «αντιευρωπαϊκού» ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ «κατάφερε να αποδομήσει το αφήγημα Τσίπρα» για προϋπολογισμό εξόδου από το 3ο μνημόνιο στη χτεσινή πρώτη αναμέτρησή
του με τον πρωθυπουργό αμέσως μετά το 11ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το κύριο επιχείρημα γύρω από το οποίο αναπτύχθηκε όλη η συλλογιστική του κ. Μητσοτάκη ήταν πως η κυβέρνηση απέτυχε διπλά και εξαπάτησε διπλά τον ελληνικό λαό «αποτύχατε ως αντιμνημονιακοί. Αποτύχατε και ως διαχειριστές του Μνημονίου» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε σε δύο κατευθύνσεις. Η μία ήταν η υπεράσπιση της κυβέρνησης Σαμαρά και η δεύτερη ήταν η αξιοποίηση των όσων καταλογίζουν στον Αλέξη Τσίπρα σήμερα η τότε εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας τα όσα είχε πει ο Νίκος Βούτσης για την τρόικα και την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά. Το θέμα αυτό είχε πρωτοσχολιάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης και πριν ακόμα η ΝΔ επισήμως παρέμβει είχε ζητήσει με την ομιλία του στο συνέδριο να μην το αφήσει ασχολίαστο η ΝΔ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο είχε αναπτύξει τη σχετική επιχειρηματολογία που έδινε προτεραιότητα όχι στη στάση των δανειστών αλλά στην προεδρική εκλογή το Δεκέμβρη του 2014 και αυτή την άποψη επανέλαβε χτες από το βήμα της βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταλυτική φαίνεται πως ήταν η παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη και ως προς την αξιοποίηση από πλευράς ΝΔ των όσων καταλογίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα όπως «εγκληματική κυβέρνηση» και ταύτιση της Αριστεράς με τη «ρεμούλα, την απατεωνιά και την κομπίνα». Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ στα social media όπου και είχε γράψει την προηγούμενη Παρασκευή σχετικά με τα όσα έλεγε η πρώην πρόεδρος της βουλής: «Το ξαναείδα! Λοιπόν το βίντεο αυτό απλά «δεν παίζεται» πρέπει να το δείχνουμε σε κάθε αριστερό που ξέρουμε πρωί μεσημέρι βράδυ, σαν χάπι. Την γνώμη μου για την κυρία την ξέρετε, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτά που λέει τα πιστεύει. Και τους εξευτελίζει!» ενώ σε άλλη ανάρτησή του πρόσθετε «Πώ πώ πώ!!!! Πραγματικά αυτό το βίντεο της @ZoeKonstant είναι φωτιά! Κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να πει στον Τσίπρα αυτά».

Ο στόχος της ΝΔ είναι η εξ’ αριστερών αλλά και η προσωπική αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα και είναι δηλωτική του στόχου της ΝΔ η προσέγγιση του Γιώργου Κύρτσου που σημείωσε πως «Φίλης, 53, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης δεν έχουν μεγάλη πολιτική δύναμη, αποδομούν όμως την επιχειρηματολογία Τσίπρα στο αριστερό ακροατήριό του, μεγαλώνοντας την κυβερνητική σύγχυση. Τη μεγαλύτερη ζημιά κάνει η Κωνσταντοπούλου που θέτει και ζήτημα προσωπικής διαφθοράς Τσίπρα».

Για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ουσιαστικά είναι μονόδρομος η αξιοποίηση άλλων δυνάμεων για την εξ’ αριστερών αποδόμηση της κυβέρνησης καθώς μπορεί ο πρόεδρος της ΝΔ να υποστηρίζει ότι το κόμμα του δεν έχει ταξικό πρόσημο και πως ενώνει όλους τους Έλληνες, αλλά από τη στιγμή που το κύριο βάρος της αντιπαράθεσής του με την κυβέρνηση τίθεται στον άξονα του ποιος εκ των δύο είναι ο ικανότερος «διαχειριστής του μνημονίου» είναι προφανές ότι δεν μπορεί να προκαλέσει εκ δεξιών του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλη φθορά και πολύ περισσότερο να την εισπράξει. Άλλωστε στην προσπάθεια του ο κ. Μητσοτάκης να κατακεραυνώσει την κυβέρνηση για «ταξικό μίσος» και «διχασμό» ανοίγει ζητήματα που πολλές φορές δίνουν την ευκαιρία να τον κατηγορεί ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη ως «πορφυρογέννητο» και «εκπρόσωπο της ελίτ» όπως η χτεσινή του αναφορά ότι «δεν υπάρχουν φτωχοί και πλούσιοι» καθώς «η Ελλάδα είναι μία» που ήδη σχολιάζεται στα social media όπως είχε σχολιαστεί και αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση και η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τις «κοινωνικές ανισότητες».

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών