Ο μοιραίος καβγάς και οι οκτώ σφαίρες που έγραψαν την οικογενειακή τραγωδία (φωτο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο μοιραίος καβγάς και οι οκτώ σφαίρες που έγραψαν την οικογενειακή τραγωδία (φωτο)

22:20 | 18/12/17

Το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό με μια σφαίρα στο κεφάλι στο κρεβάτι των γονιών του

Οκτώ φορές πυροβόλησε με το υπηρεσιακό πιστόλι των εννέα χιλιοστών ο 46χρονος αρχιφύλακας, στη διάρκεια του
μοιραίου καβγά που κατέληξε στην ασύλληπτη τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς, στους Αγίους Αναργύρους.

Τα γεγονότα που έχουν προκαλέσει σοκ, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αφορμή, μέσα στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου, στην οδό Ευριπίδου στους Αγίους Αναργύρους όπου έμενε ο δράστης και αυτόχειρας, μαζί με την 37χρονη σύζυγό του, γιατρό ρευματολόγο, και την κορούλα τους, 3,5 ετών.

Από μαρτυρίες που έχουν στη διάθεση τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, προκύπτει ότι η σχέση του δράστη και αυτόχειρα με την πεθερά του, ήταν τεταμένη, για λόγους οικονομικούς-κληρονομικούς και συγκεκριμένα για το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου όπου έμενε η πεθερά - και αυτός ήθελε να το γράψει στην κόρη της.

Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς έγινε το χτεσινό βράδυ, αλλά τα μέχρι στιγμής στοιχεία οδηγούν στην εκδοχή ότι αρχικά ξέσπασε έντονη φιλονικία μεταξύ του αρχιφύλακα και της συζύγου του, στο σαλόνι του σπιτιού, την ώρα που το κοριτσάκι τους κοιμόταν.

Πάνω στον καβγά, ο αστυνομικός φαίνεται πως πυροβόλησε τη γυναίκα, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Η πεθερά του ανέβηκε από τον αποκάτω όροφο να δει τι συνέβη και τότε ο αστυνομικός την πυροβόλησε κι αυτήν. Από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, διαπιστώνεται ότι η σύζυγος φέρει τρεις σφαίρες στον θώρακα και στην κοιλιά και η πεθερά δύο σφαίρες. Φαίνεται επίσης ότι ο δράστης και αυτόχειρας καταδίωξε την πεθερά, η οποία προσπάθησε να διαφύγει.

Το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό με μια σφαίρα στο κεφάλι στο κρεβάτι των γονιών του, ενώ ο πατέρας του βρέθηκε γονατιστός μπροστά του, όπου αυτοπυροβολήθηκε κάτω από το σαγόνι.

Δίπλα στο πτώμα του αστυνομικού βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο του, με το οποίο διέπραξε το τριπλό έγκλημα και αυτοκτόνησε.

Η σύζυγος του αρχιφύλακα είχε έναν αδελφό, ο οποίος πέθανε πριν απο τέσσερα χρόνια από καρδιά, ενώ προηγουμένως είχε πεθάνει κι ο πατέρας της.

Ο 46χρονος αρχιφύλακας, μέχρι χτες στις 17:00 το απόγευμα, ήταν με τον Κώστα Σημίτη στη φρουρά του οποίου υπηρετούσε από το 1996, καθώς συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό σε γεύμα, ενώ σήμερα και αύριο είχε ρεπό.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στον κ. Σημίτη και στους συναδέλφους του αρχιφύλακα, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν ήρεμο και ισορροπημένο άνθρωπο.

Υπενθυμίζεται ότι από την επιτροπή καταλληλότητας, ο αρχιφύλακας πέρασε το 2011, η οποία τον έκρινε απολύτως ικανό να φέρει όπλο και επρόκειτο να ξαναπεράσει σύντομα - ενώ όπως λένε οι προϊστάμενοί του, δεν είχε δείξει ποτέ συμπεριφορά που να παραπέμπει σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο περί όπλων, οι αστυνομικοί εξετάζονται απ' τις επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καταλληλότητα τους να φέρουν πυροβόλα όπλα, πριν την είσοδο τους στο Σώμα.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στο νόμο, «οι αστυνομικοί υποβάλλονται σε εξέταση για τον έλεγχο της καταλληλότητας τους να φέρουν πυροβόλο όπλο, μέσα σε ένα έτος μετά τη συμπλήρωση πενταετίας από την αποφοίτηση τους, από τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών. Η εξέταση γίνεται από ειδική επιτροπή της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επιτροπή διερευνά με ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη των εξεταζομένων, την εν γένει προσωπικότητα αυτών και κυρίως την αυτοκυριαρχία, τη συναισθηματική σταθερότητα, την κρίση και αντίληψη και την ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις - και αποφαίνεται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό για το αν η προσωπικότητά τους παρέχει τα εχέγγυα για ορθή χρήση του όπλου. Αν η επιτροπή διαγνώσει και ενδείξεις ψυχοπαθολογίας, παραπέμπει τον αστυνομικό στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις για την Υγειονομική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας».

Αν οι υγειονομικές επιτροπές αποφανθούν ότι κάποιος αστυνομικός δεν είναι κατάλληλος να φέρει όπλο, τοποθετείται σε θέση που δεν οπλοφορεί. Πάντως, μπορεί κάποιος να σταλεί για εξέταση σε χρόνο μικρότερο απ' την πενταετία, αν από την υπηρεσία του διαπιστωθεί μη φυσιολογική συμπεριφορά.

Στην περίπτωση του 46χρονου, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέκκλιση, αλλά στο πλαίσιο της έρευνας για την τραγωδία θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι.





πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών