Τσίπρας από Παρίσι για κλιματική αλλαγή: «Στείλαμε από κοινού σημαντικό μήνυμα» (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας από Παρίσι για κλιματική αλλαγή: «Στείλαμε από κοινού σημαντικό μήνυμα» (video)

19:50 | 12/12/17

Τη δέσμευσή τους στη μεγάλη προσπάθεια της αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, της προστασίας του πλανήτη και της δημιουργίας προοπτικής για τις επόμενες γενιές, επαναβεβαίωσαν οι ηγέτες και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλον τον πλανήτη, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη διεθνή διάσκεψη για το Κλίμα, στο Παρίσι

«Αυτή τη μεγάλη δέσμευση επαναβεβαιώσαμε σήμερα και στείλαμε από κοινού ένα πολύ σημαντικό μήνυμα κι ας ευχηθούμε να το ακούσουν όλοι, γιατί σε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο κανείς δεν περισσεύει αλλά είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να συμβάλουμε», τόνισε μεταλύ άλλων ο έλληνας πρωθυπουργός.

«Η ΕΕ είναι η ατμομηχανή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων προκειμένου να προστατεύσουμε τις επόμενες γενιές από την κλιματική αλλαγή» είπε ακόμη και συμπλήρωσε πως «η χώρα μας έχει θέσει ως στόχο να καλύψει το 50% των ενεργειακών της αναγκών από ΑΠΕ ως το 2030».

Νωρίτερα σήμερα, τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμαννουέλ Μακρόν. «Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί και βρίσκεται εντός στόχων για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνεται πως δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων βρέθηκαν στο Παρίσι για να δώσουν ώθηση στην χρηματοδότηση της εκστρατείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δύο χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού.

«Η πρόκληση είναι τεράστια, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να την αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Φίτζι Φρανκ Μπενιμαράμα, πρόεδρος της 23ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP3), επιμένοντας στη σημασία της δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην οποία θα συμμετάσχουν μετά το μεσημέρι οι υπόλοιποι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση αυτής της διάσκεψης κορυφής μετά την ανακοίνωση από τον Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ αποσύρονται από την ιστορική Συμφωνία του Παρισιού του 2015 για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.



πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών