Άτυπη προεκλογική περίοδο κηρύσσει ο Μητσοτάκης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Άτυπη προεκλογική περίοδο κηρύσσει ο Μητσοτάκης

10:00 | 8/1/18

Αύριο Τρίτη συγκαλεί το συντονιστικό των τομεαρχών ο Μητσοτάκης - Τετάρτη και Πέμπτη οι πρώτες περιοδείες για τη νέα χρονιά - Μαίνεται ο πόλεμος Ντόρας-Καμμένου

Εν αναμονή της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση βρίσκονται στη ΝΔ. Πέραν του συνδικαλιστικού νόμου και του καθεστώτος προκήρυξης των απεργιών, την αλλαγή του οποίου υπερασπίζεται ένθερμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένουν να τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για να τοποθετηθούν συγκεκριμένα.

Το αντιπολιτευτικό του στίγμα πάντως για τη νέα χρονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να το δώσει και επίσημα στην συνεδρίαση του συντονιστικού των τομεαρχών την Τρίτη, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ εγκαινιάζει πρόγραμμα περιοδειών ανά την Ελλάδα αρχής γενομένης από την Πέλλα και την Πιερία όπου θα επισκεφτεί 14 πόλεις και χωριά των δύο νομών και αυτό το μοντέλο των περιοδειών, χωρίς απαραίτητα κεντρικές ομιλίες, θα ακολουθήσει εφεξής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πολιτικός σχεδιασμός του κ. Μητσοτάκη γίνεται στη βάση της εκτίμησης που έχει ότι το 2018 θα είναι έτος πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Το κύριο μέλημα της ΝΔ είναι απευθυνθεί στους προερχόμενους από το ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρους που παραμένουν αναποφάσιστοι. Όπως παραδέχεται ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν έχουν πειστεί ακόμα, ότι εμείς μπορούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματά τους και τις ανησυχίες τους», αν και «έχουν αρχίσει και ακούν τον πολιτικό μας λόγο», ενώ θεωρεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι η ΝΔ έχει «χτυπήσει ταβάνι» στη συσπείρωσή της. Σε αυτό το πλαίσιο θα είναι εργώδης και αγωνιώδης η προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πείσει ότι η ΝΔ εκφράζει τους κοινωνικά αδύναμους και ως κόμμα δεν έχει ταξικό πρόσημο όπως συνηθίζει να λέει το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και του Πάνου Καμμένου με εκατέρωθεν ανταλλαγή πυρών ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο με αφορμή το Σκοπιανό. Για το θέμα πάντως της ονομασίας της FYROM αναμένεται να τοποθετηθεί εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών