Φωτίου: Κάποιοι κάνουν σπέκουλα στα επιδόματα παιδιών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Φωτίου: Κάποιοι κάνουν σπέκουλα στα επιδόματα παιδιών

10:07 | 9/1/18

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας είπε ότι για τον προσδιορισμό των οικογενειών που δικαιούνται το επίδομα υπάρχει διαβάθμιση τριών κατηγοριών ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος

Για σπέκουλα στο θέμα του ενιαίου επιδόματος παιδιού που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, στο Ραδιόφωνο 24/7.

Τόνισε ότι προβλέπεται αύξηση του επιδόματος για περίπου 700.000 οικογένειες, καθώς το συνολικό ποσό από τα 650 εκ ευρώ που ήταν το 2017 θα είναι αυξημένο κατά 40% και θα πλησιάσει τα 910 εκ ευρώ. Πρόσθεσε ότι για τον προσδιορισμό των οικογενειών που δικαιούνται το επίδομα υπάρχει διαβάθμιση τριών κατηγοριών ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε και στη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» επισημαίνοντας τον σχεδιασμό δημιουργίας 400 νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών σε πάνω από 200 Δήμους με μεγάλη ζήτηση και ανεπάρκεια αντίστοιχων υποδομών.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν αρκετοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Υπάρχουν γονείς που ενώ πήραν το voucher δεν μπορούν να βάλουν το παιδί τους σε βρεφονηπιακό σταθμό, γιατί δεν έχουν στην περιοχή τους πουθενά να το βάλουν», είπε η κυρία Φωτίου και πρόσθεσε:

«Θα φτιάξουμε 400 νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που σημαίνει ότι θα ανοίξουμε επιπλέον 10.000 θέσεις. Θα τους χρηματοδοτήσουμε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών