Ξυδάκης: Όλα υπέρ της Ελλάδας στο Σκοπιανό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ξυδάκης: Όλα υπέρ της Ελλάδας στο Σκοπιανό

11:56 | 8/1/18

"Η κυβέρνηση των Σκοπίων δείχνει ότι θέλει να συζητήσει τη λύση. Πρέπει να είμαστε εκεί", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ραδιόφωνο 24/7

"Η κυβέρνηση των Σκοπίων δείχνει ότι θέλει να συζητήσει τη λύση. Πρέπει να είμαστε εκεί", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Όπως σημείωσε ο κ. Ξυδάκης, όλα είναι υπέρ της Ελλάδας, ενώ έκανε λόγο  για λαθρέμπορους του πατριωτισμού που κρύβονται πίσω από κορώνες και δεν εισπράττουν ποτέ τις ήττες. Χαρακτήρισε την ακροδεξιά πολιτικό εργαλείο που λειτουργεί σαν μπαμπούλας.

Για το πολυνομοσχέδιο που συζητείται σε μισή ώρα στο υπουργικό συμβούλιο, είπε ότι οι πολύ δύσκολες δράσεις για την έξοδο από το μνημόνιο έχουν περάσει.

Για το θέμα της αλλαγής των προϋποθέσεων για απόφαση απεργίας, είπε ότι το κεφάλαιο πιέζει προς πάσα κατεύθυνση -άρα και τους δανειστές- να βάζουν ζητήματα.

Ωστόσο, επισήμανε ότι η κρίση έδειξε ότι χρειάζεται ανανέωση στην πολιτική και στον συνδικαλισμό.

Για τη συνέντευξη της συζύγου του πρωθυπουργού, ο κ. Ξυδάκης, είπε ότι υπάρχει ενόχληση γιατί μίλησε πολιτικά και υπάρχει ένας ορισμένος επαρχιωτισμός. Πρόσθεσε ότι δεχόμαστε να μιλάει πολιτικά η Μισέλ Ομπάμα αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μιλάει η σύζυγος του πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα για την κατάσχεση ελληνικών αρχαιοτήτων από τις αρμόδιες αρχές στη Νέα Υόρκη, σημείωσε ότι η αρχαιοκαπηλία αναζωπυρώθηκε από τους πολέμους στο Ιράκ και τη Συρία. Όπως είπε, οι εικόνες που έδειχναν καταστροφή αρχαιοτήτων ήταν παραπλανητικές.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών