Μητσοτάκης: Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης: Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς

18:51 | 26/2/18

Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός καθυστέρησε να απομακρύνει την αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου - Καταλόγισε αποκλειστικές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη δράση του Ρουβίκωνα

Κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα περί καθυστερημένης αποπομπής της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, για την υπόθεση του επιδόματος ενοικίου άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα περί καθυστερημένης αποπομπής της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, για την υπόθεση του επιδόματος ενοικίου άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Έπρεπε να περάσουν τρεις ολόκληρες μέρες έντονης αντίδρασης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από τους πολίτες για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνέχεια, υπό την πίεση της δημόσιας κατακραυγής, να απομακρύνει την κυρία Αντωνοπούλου" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και καταλόγισε στην παραιτηθείσα αναπληρώτρια υπουργό ότι λάμβανε μαζί με το σύζυγό της επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, μάλιστα, ότι η σχετική ρύθμιση που εξίσωσε τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς με τους βουλευτές για το θέμα του επιδόματος ενοικίου ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015 μαζί με το τρίτο μνημόνιο. "Η χώρα χανόταν και εσείς περνάγατε ρουσφέτια" είπε στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι "δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς" κάνοντας λόγο για ηθική απαξίωση της κυβέρνησης. Παράλληλα, καταλόγισε αλαζονεία και υποκρισία στην κυρία Αντωνοπούλου.

Απαράδεκτη ανοχή της κυβέρνησης στο Ρουβίκωνα

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε, όμως, αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και για τις δράσεις της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας με αφορμή την κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Έκανε λόγο δε για "επεισόδια από γνωστούς – αγνώστους" οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την μεταγωγή του φερόμενου ενόχου της αποστολής του τρομοδέματος.

"Τι έκανε ο αρμόδιος υπουργός; Γιατί επιδεικνύετε απαράδεκτη ανοχή;" ρώτησε την κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για αυτά τα "εκφυλιστικά φαινόμενα". Διαβεβαίωσε δε ότι η "ανοχή της επόμενης κυβέρνησης στη βία θα είναι μηδενική".

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών