Σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις αποχιονισμού στην Θεσσαλονίκη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις αποχιονισμού στην Θεσσαλονίκη

17:27 | 26/2/18

Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις αποχιονισμού στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, η περιφερειακή οδός
, οι δρόμοι που οδηγούν σε νοσοκομεία και στο αεροδρόμιο, και στη συνέχεια οι επαρχιακές οδοί.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία επί 24ώρου βάσεως. Για το σκοπό αυτό μέχρι στιγμής είκοσι μηχανήματα αποχιονισμού επιχειρούν είτε παραμένουν σε ετοιμότητα στις περιοχές που επλήγησαν από τη νέα επέλαση του χιονιά.

Συγκεκριμένα, τα μηχανήματα επιχειρούν στο ορεινό δίκτυο, αρμοδιότητας της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης, του δήμου Λαγκαδά και Βόλβης καθώς και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς και Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Ταυτόχρονα 1000 περίπου τόνοι αλατιού χρησιμοποιούνται σε δρόμους του ορεινού όγκου καθώς και σε πεδινές περιοχές κυρίως στο οδικό δίκτυο του Δήμο Χαλκηδόνος.

Η αντιπεριφέρεια συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να έχουν πάντα αλυσίδες μαζί τους και σε περίπτωση που κινηθούν σε ορεινά τμήματα να έχουν φορτισμένα τα κινητά τους και γεμάτο το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, διότι η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη και είναι πιθανό τα φαινόμενα να ενταθούν.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η χιονόπτωση σε ορεινές κυρίως περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, ενώ κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Επίσης, στην ορεινή περιοχή Βερμίου Ηαθίας υπερχίλισε ο ποταμός Τριπόταμος με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε δημοτικές οδούς κοινοτικών διαμερισμάτων. Επίσης, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - χιονοδρομικού κέντρου Βόρα και Κερασιάς - Βόρα, στο νομό Πέλλας.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών