12:27 | 5/2/18
Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε για μία ακόμα φορά ο Δημήτρης Καμμένος στο στόχαστρο του οποίου βρέθηκε Δημήτρης Παπαδημούλης τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό χαφιέ» αλλά και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση μετά το συλλαλητήριο
Απάντηση στα όσα είπε ο κ. Καμμένος έδωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στο ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει το μήνυμα «δεν θα παραδώσουμε τον όρο Μακεδονία», 500.000 είναι 12% σε ψήφους, δεν γίνεται να το απαξιώσει.
«Η απαξίωση του μηνύματος σχετίζεται με τον αριθμό, το μήνυμα δεν το πιάνει κανείς. Αν δεν τους αρέσει ο αριθμός και απαξιώνουν τους πάντες ας πάνε σε δημοψήφισμα» τόνισε επίσης ο κ Καμμένος.
«Δεν θα περάσει όνομα με τον όρο Μακεδονία, προτείνω οι ΑΝΕΛ να μείνουμε στη βουλή και να ψηφίσουμε όχι, η αποχώρηση δεν είναι ψήφος, υποβοηθάς να περάσει αυτό που δεν θέλεις».
Αναφερόμενος στον Μάθιου Νίμιτς είπε ότι έχει κάνει λάθη και ότι ήρθε η ώρα του να φύγει. «Δεν υπάρχει καμία πίεση από την Αμερική» είπε.
Επίθεση σε Παπαδημούλη
Επιτέθηκε επίσης για άλλη μια φορά στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη τον οποίο και αποκάλεσε «πολιτικό χαφιέ». Και «αστειεύτηκε» λέγοντας πως στο συλλαλητήριο του έλεγαν να βγάλει selfie για να τη στείλουν στον… Παπαδημούλη.Πυρά κατά του γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού
Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του με την ανακοίνωση που βγήκε από το γραφείο του πρωθυπουργού. «Δεν μου άρεσε,δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός ταυτίζεται με το γραφείο τύπου του, με την εν θερμώ αυτή ανακοίνωση», τόνισε.Επίσης, κάρφωσε και υπουργούς που καλούσαν τον κόσμο σε πορείες κατά του ασφαλιστικού αλλά δεν ήθελαν να πάει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
«Δεν μπορείς να λες στον κόσμο να κατέβει σε πορείες για το ασφαλιστικό και να του λες όχι μην πας για τη Μακεδονία. Και να λες ότι όλοι όσοι πήγαν είναι οιωνοί φασίστες».
Ο ίδιος, πάντως, εκτίμησε πως καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα φέρει στη Βουλή λύση με τον όρο Μακεδονία. «Αν έρθει, δεν θα περάσει. Είναι δύσκολο», είπε ο Δημήτρης Καμμένος.
Όσο για τη στάση των ΑΝΕΛ; «Εμείς θα ψηφίσουμε όχι», είπε. Και εξέφρασε τη θέση πως το κόμμα δεν πρέπει να αποχωρήσει από ενδεχόμενη ψηφοφορία. «Θέλω να μείνουμε στη Βουλή και να ψηφίσουμε όχι. Όταν αποχωρείς βοηθάς να περάσει αυτό που δεν θέλεις.
Ζαχαριάδης: Όταν ο Καμμένος ζήτησε να γίνει αντιπρόεδρος της Βουλής, τον στηρίξαμε
Λίγο αργότερα, στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένος ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος αρχικά θέλησε να απαντήσει στα όσα είχε δηλώσει ο Δημήτρης Καμμένος.Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Παπαδημούλη έσπευσε να σχολιάσει λέγοντας:
«Μπορεί σε ένα ζήτημα με τους ΑΝΕΛ να έχουμε διαφορετική άποψη. Έχουμε καλή συνεργασία. Και αυτές οι δηλώσεις είναι έξω από το κλίμα» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πολιτικός χαφιές ο Παπαδημούλης; Τι πράγματα είναι αυτά;» αναρωτήθηκε. Και σημείωσε ότι είναι η πολλοστή φορά που λέει κάτι τέτοιο ο Δημήτρης Καμμένος άρα δεν του… ξέφυγε.
Και στη συνέχεια «κάρφωσε» με τη σειρά του τον βουλευτή των ΑΝΕΛ λέγοντας πως όταν πριν από έξι μήνες ο Δημήτρης Καμμένος ζήτησε να γίνει αντιπρόεδρος της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ τον στήριξε και τον ψήφισε.
«Τότε δεν είχε μιλήσει με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο», είπε και χαρακτήρισε τον Δημήτρη Καμμένο «εξαίρεση σε μια καλή συνεργασία».
Απαντώντας στην κριτική που ακούστηκε χθες από τον κ. Θεοδωράκη που χαρακτήρισε «εθνομηδενιστές» την κυβέρνηση είπε:
«Χθες η κριτική ήταν ότι είμαστε εθνομηδενιστές και ένα μήνα πριν περίπου στο συνέδριο της Ν.Δ. ο κ. Ράμφος μας κατήγγειλε ως εθνολαϊκιστές. Τι από τα δύο είμαστε; Είμαστε μια υπεύθυνη πατριωτική κυβέρνηση διότι όλα τα κόμματα της Βουλής εκτός από τη Χ.Α. είναι πατριωτικά και με αυτή την έννοια διαπραγματευόμαστε. Οι ακραίες εκφράσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.»
Ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι δεν ανησύχησε την κυβέρνηση το συλλαλητήριο, ήταν αναμενόμενο να έχει πολύ κόσμο. «Δεν της βγήκε της Ν.Δ. φαίνεται ότι τρέχει πίσω από τις εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι: «Βλέπουμε έναν πρώην πρωθυπουργό να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις για να μην του φύγει το πελατολόγιο. Είχε χαράξει μια γραμμή ο κ. Καραμανλής με την κ. Μπακογιάννη το 2008 που ήταν συμβιβαστική και ο κ. Μητσοτάκης την ξήλωσε και τρέχει πίσω από τον κ. Σαμαρά, για να μην του φύγει το πελατολόγιο».
πηγή
Σχετικές ετικέτες:ΑΝΕΛΔημήτρης ΚαμμένοςΚώστας ΖαχαριάδηςΠολιτική
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων