ΔΕΗ: Θα καταγράψουμε αξιόλογα κέρδη το 2018 | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΔΕΗ: Θα καταγράψουμε αξιόλογα κέρδη το 2018

13:37 | 16/3/18

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης αποκάλυψε φέσι 200 εκατ. ευρώ από στρατηγικούς κακοπληρωτές που αλλάζουν ΑΦΜ στην παροχή τους και πηγαίνουν σε άλλες εταιρείες

"Αξιόλογα κέρδη" θα καταγράψει το 2018 η ΔΕΗ όπως αποκάλυψε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης.

"Η ΔΕΗ είναι οικονομικά εύρωστη" είπε ο κ. Παναγιωτάκης διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις βουλευτών της ΝΔ ότι στα επόμενα χρόνια η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι το 2018 η ΔΕΗ θα γράψει αξιόλογα κέρδη παρά την έκπτωση του 15% για τους συνεπείς καταναλωτές και την απορρόφηση επιβαρύνσεων από εξωγενείς παράγοντες.

Να επέμβει η ΡΑΕ για το νέο φαινόμενο "πολυμήχανων" κακοπληρωτών

Ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίωσε ότι τα χρέη των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ έχουν μειωθεί κατά 150 εκατ. ευρώ από τον Δεκέμβριο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Εξέφρασε, όμως, την ανησυχία του για ένα νέο φαινόμενο στρατηγικών κακοπληρωτών οι οποίοι ονομάζονται "τελικοί πελάτες". Πρόκειται για κακοπληρωτές οι οποίοι προβαίνουν σε ρύθμιση χρεών χωρίς αληθινή πρόθεση να πληρώσουν και στη συνέχεια μετακινούνται σε άλλους παρόχους αφήνοντας το χρέος στη ΔΕΗ. Μάλιστα, αλλάζουν ΑΦΜ γιατί η νομοθεσία απαγορεύει αλλαγή παρόχου σε όσους οφείλουν χρήματα. "Τα χρέη αυτών των τελικών πελατών έχουν εκτιναχτεί στα 200 εκατ. ευρώ" είπε ο κ. Παναγιωτάκης και ανέφερε ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΡΑΕ για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο κ. Παναγιωτάκης απεύθυνε επίσης έκκληση στους καταναλωτές να συναλλάσονται ηλεκτρονικά με τη ΔΕΗ.

Σταθάκης: Να αναιρέσει η ΝΔ τον ισχυρισμό ότι δεν θα έχουμε ρεύμα

Με παρέμβαση του ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κάλεσε την ΝΔ να αναιρέσει τον ισχυρισμό της ότι "δεν θα έχει ρεύμα η Ελλάδα". "Θα έχουμε ρεύμα, θα πληρώνεται σε ευρώ και θα είναι φτηνότερο για τα πιο αδύναμα νοικοκυριά" είπε ο κ. Σταθάκης καταλογίζοντας εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην καταστροφολογία.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών