Παναγιωτόπουλος: Δεν υπήρξε θέμα διαγραφής Σαλμά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παναγιωτόπουλος: Δεν υπήρξε θέμα διαγραφής Σαλμά

10:07 | 1/3/18

"Το 2015 δεν εκδόθηκε δελτίο φαρμάκου με αποτέλεσμα να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη - Σε αυτή τη βάση η ΝΔ αποφάσισε να καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής", δήλωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ

Το 2015 δεν εκδόθηκε δελτίο φαρμάκου με αποτέλεσμα να αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Πάνω σε αυτή τη βάση η ΝΔ αποφάσισε να καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, όπως δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, στο εισαγωγικό του εισαγγελέα, υπήρχε ο κ. Κουρουμπλής, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία τον έβγαλε από κάδρο.

Για το ζήτημα που προέκυψε στο κόμμα με την άρνηση του Μάριου Σαλμά να υπογράψει την πρόταση, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι μετά τις εξηγήσεις που έδωσε, ότι δηλαδή δεν υπέγραψε για λόγους ευαισθησίας, επειδή είναι ο ίδιος στη δικογραφία, το θέμα έληξε και πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε ζήτημα διαγραφής του κ. Σαλμά.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο Αμερικανός πρέσβης ξεκαθάρισε ότι η έρευνα του FBI για τη Novartis αφορά νόμο των ΗΠΑ και όχι Έλληνες πολιτικούς, ενώ σημείωσε ότι τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που βρέθηκαν στα έγγραφα του FBI τα έστειλε η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

πηγή

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών