13:48 | 29/5/18
Δείτε πως να φτιάξετε την τέλεια σπιτική πίτσα
Υλικά για το ζυμάρι500gr αλεύρι
400ml νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Υλικά για την πίτσα
Μείγμα τυριών που λιώνουν
Έτοιμη σάλτσα για πίτσα
Ζαμπόν
Μπέικον
Πιπεριές
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνω το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύω. Το αφήνω στην άκρη για 5 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω τη μισή ποσότητα από το αλεύρι ρίχνω το αλάτι και ανακατεύω να πάει παντού, στην συνέχεια κάνω μια τρύπα στη μέση για να προσθέσω τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνω την μαγιά και το ελαιόλαδο και ξεκινάω να ανακατεύω με ένα κουτάλι και στην συνέχεια με τα χέρια μου προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ωραίο και μαλακό ζυμάρι.
Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο στο μπολ βάζω μέσα το ζυμάρι το σκεπάζω με μια μεμβράνη και το αφήνω να φουσκώσει 35 με 40 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο κόβεται σε όσα κομμάτια θέλετε ανάλογα με το μέγεθος της πίτσας που θέλετε να βγάλετε και βάζετε απάνω ότι υλικά σας αρέσει.
Σχετικές ετικέτες:ΣυνταγέςChristina's Cooking
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων