15:47 | 21/6/18
Με εκπροσώπους κινεζικών δημιουργικών βιομηχανιών συναντήθηκε, στο Πεκίνο, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, όπου παρουσίασε τα επενδυτικά κίνητρα που προσφέρει η Ελλάδα στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών
Ο κ. Κρέτσος συνομίλησε για το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.4487/2017) και αντάλλαξε απόψεις για τις δυνατότητες συνεργασίας στο διαρκώς αναπτυσσόμενο πεδίο των οπτικοακουστικών παραγωγών με τον πρόεδρο της κινεζικής Ένωσης Συμπαραγωγών, Miao Xiaotian, τον πρόεδρο και τον γγ της κινεζικής Ένωσης Παραγωγών Κινηματογράφου (China Film Producers' Association), Ming Zhenjiang και Wang Fenglin, τον γγ, Xu Honghai και στελέχη του China International Culture Exchange Center (CICEC), με τον αντιπρόεδρο, Jing Shuiqing και στελέχη του China Intercontinental Communication Center (CICC), με τον πρόεδρο του National Culture Industry Fund, Li Hui, με τον γραμματέα Τύπου, Εκδόσεων, Ραδιοφωνίας, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Δήμου Πεκίνου (Beijing Municipal Bureau of Press, Publication, Radio, Film and Television), Yang Shuo, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κινεζικής κινηματογραφικής εταιρείας Kaixin Mahua Company, Liu Hongtao και με στελέχη της κινεζικής κινηματογραφικής εταιρείας Alibaba Pictures Group του ομίλου Alibaba. Η κινεζική πλευρά εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία και επενδύσεις.Παράλληλα, ο κ. Κρέτσος επισκέφθηκε την Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου (Beijing Film Academy, BFA), το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών σπουδών στην Ασία και το μοναδικό στην Κίνα και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, Hou Guangming και τον αντιπρόεδρο, Zhang Jian, με τους οποίους συζήτησε προοπτικές ενδυνάμωσης της συνεργασίας σε θέματα κινηματογραφικής εκπαίδευσης και ανταλλαγών, καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στο επίπεδο της νομοθεσίας, του πολιτισμού και της ιστορίας. Συζητήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες διοργάνωσης κινηματογραφικών φεστιβάλ, σεμιναρίων, workshops για την προώθηση της συνεργασίας σε επίπεδο σεναριογραφίας.
Κατά τη διάρκεια διάλεξης που έδωσε ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές της BFA, υπογράμμισε τα πολλά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τονίζοντας την έμπνευση που προσφέρει η χώρα σε παραγωγούς και σκηνοθέτες χάρις τον πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό κάλλος της.
Τέλος, ο κ. Κρέτσος επισκέφθηκε και τη China National Digital Cinematography Base, υπό το China Film Group, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό στούντιο στην Ασία.
πηγή
Σχετικές ετικέτες:Λευτέρης ΚρέτσοςΠεκίνοΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων