Ισχυρό μετασεισμό στη Ζάκυνθο τις επόμενες ώρες περιμένουν οι σεισμολόγοι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ισχυρό μετασεισμό στη Ζάκυνθο τις επόμενες ώρες περιμένουν οι σεισμολόγοι

09:09 | 26/10/18

Τι λένε Λέκκας, Χουλιάρας και Τσελέντης

«Σιγά- σιγά αποσβένεται το φαινόμενο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας,
που μεταβαίνει σήμερα στην Ζάκυνθο, επικεφαλής κλιμακίου επιστημόνων για το σεισμό. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου ισχυρού μετασεισμού τις επόμενες ώρες μεγέθους 5-5,5 Ρίχτερ.

Δυο μετασεισμοί 5,1 και 5,2 Ρίχτερ, αλλά και άλλοι 10 πάνω από 4 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 1:54 τα ξημερώματα με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 44 χλμ Ν-ΝΔ της Ζακύνθου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό ενώ δεν απέκλεισε έναν νέο μετασεισμό 5-5,5 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες. Κάτι που συνήθως γίνεται όπως είπε στους σεισμούς του Ιονίου.

Την εκτίμηση ότι κατά πάσα πιθανότατα ο σεισμός στη Ζάκυνθο ήταν ο κύριος, έκανε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Ο Άκης Τσελέντης είπε ότι «ο κόσμος πρέπει να είναι στα κάγκελα» και τόνισε ότι κατά 98% ήταν ο κύριος σεισμός.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι τις επόμενες μέρες θέλει μεγάλη προσοχή.

Όπως ανέφερε καταγράφηκαν τουλάχιστον 30 μετασεισμοί. Ταυτόχρονα προέβλεψε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει ένας σεισμός 6 Ρίχτερ.

Όπως είπε πρέπει «να γίνει σεισμός κοντά στα 6 - 6,1 Ρίχτερ. Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν γίνει. Ο σεισμός θα γίνει τις επόμενες μέρες και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών