«Η δολοφονία του γιου μου είχε ρατσιστικά κίνητρα» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Η δολοφονία του γιου μου είχε ρατσιστικά κίνητρα»

19:27 | 29/11/18

Τι κατέθεσε στο Εφετείο ο πατέρας του Λουκμάν

Με την κατάθεση του πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν, που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013, άνοιξε η αυλαία της δίκης σε δεύτερο βαθμό των δυο κατηγορούμενων για το έγκλημα.

Ο πατέρας του άτυχου 27χρονου, Καντίμ Χουσεϊν ο οποίος ταξίδεψε από το μακρινό Πακιστάν για να παραστεί ως πολιτική αγωγή και να καταθέσει στη δίκη απέδωσε τη δολοφονία του γιου του σε ρατσιστικά κίνητρα, λέγοντας ότι το παιδί του το σκότωσαν γιατί ήταν ξένος.

Μάλιστα, ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο νεαρός σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον ίδιο και τη σύζυγο του, είχε αναφερθεί σε παρόμοιες ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα εκείνο το διάστημα. Ο Καντίμ Χουσεϊν περιέγραψε το γιο του ως έναν άνθρωπο ήρεμο, ψύχραιμο και ευσυνείδητο, που ήρθε στην Ελλάδα τα τέλη του 2008 για να δουλέψει και να στέλνει χρήματα στην πολυμελή οικογένειά του. Ο Σαχζάτ δούλευε σε λαϊκή αγορά, έμενε στο Περιστέρι και πήγαινε στη δουλειά του στα Πετράλωνα με το ποδήλατό του. Αυτή ήταν η πορεία του και το μοιραίο ξημέρωμα της 17ης Ιανουαρίου 2013 όταν δέχτηκε την φονική επίθεση.

Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος, όπως είπε, άκουσε από το σπίτι του, μαζί με τη σύζυγό του, τα βογγητά του Λουκμάν και άνοιξε το παράθυρό του.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι είδε πεσμένο στο δρόμο το ποδήλατό του Λουκμάν και δίπλα του το σκούτερ των δραστών, ενώ περιέγραψε ότι ο 27χρονος να παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος στο μπροστινό τροχό ενός φορτηγού, πριν οι δράστες ανέβουν στο μηχανάκι και αποχωρήσουν.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι δύο αστυνομικοί που έλαβαν το σήμα των αναζητήσεων και σε δέκα λεπτά εντόπισαν τους κατηγορούμενους στην πλατεία Συντάγματος στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν στιλέτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, δικάζονται και στην μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής η δίκη της οποίας είναι σε εξέλιξη.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών