Η κατάθεση που εμπλέκει Παπαντωνίου - Δείχνει και Σημίτη ότι γνώριζε | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η κατάθεση που εμπλέκει Παπαντωνίου - Δείχνει και Σημίτη ότι γνώριζε

20:14 | 26/11/18

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Βαγγέλης Βασιλάκος (6/06-10/10) φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι ο μάρτυρας που εμπλέκει τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας στο σκάνδαλο της προμήθειας του C4I

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Βαγγέλης Βασιλάκος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι ο μάρτυρας που εμπλέκει τον πρώην υπουργό Εθν. Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου στο σκάνδαλο της προμήθειας του C4I, ενώ υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης γνώριζε για την δωροδοκία της Siemens προς τον τότε υπουργό Εθν. Άμυνας. «Η εκτίμησή μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο κ. Παπαντωνίου» φέρεται να ισχυρίζεται χαρακτηριστικά ο πρώην γενικός διευθυντής αμυντικών εξοπλισμών μεταξύ του Απριλίου του 2006 και του Οκτωβρίου του 2010.

Ο μάρτυρας φέρεται να υποστηρίζει ακόμα ότι «δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο». Μάλιστα φέρεται να ισχυρίζεται ότι «είναι αφέλεια να θεωρεί κάποιος ότι οι πρωθυπουργοί της χώρας δεν γνωρίζουν για το αν δωροδοκούνται οι υπουργοί Άμυνάς τους. Η γνώση τους αυτή δε, περιέρχεται σε αυτούς από αυτούς που δωροδοκούν τους υπουργούς» προσθέτοντας ότι «ο κ. Σημίτης γνώριζε, όπως και όλοι οι κατοπινοί πρωθυπουργοί γνώριζαν και γνωρίζουν για τη διαφθορά που επικρατεί στους εξοπλισμούς του υπουργείου Εθν. Άμυνας ακόμη και σήμερα».

Κώστας Παπαγιάννης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών