Κεφαλογιάννη: Δεν σχηματίζεις τη νέα Αριστερά με υλικά από τη λαϊκή Δεξιά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κεφαλογιάννη: Δεν σχηματίζεις τη νέα Αριστερά με υλικά από τη λαϊκή Δεξιά

12:12 | 27/1/19

Η βουλευτής της ΝΔ εκτιμά πως ο πρωθυπουργός θα δυσκολευτεί να πείσει τους πολίτες ως προς τη νέα διαχωριστική γραμμή που επιθυμεί να χαράξει, αυτής της "αριστεράς-δεξιάς"

«Δεν σχηματίζεται η νέα Αριστερά με υλικά από κόμματα της λαϊκής Δεξιάς», δηλώνει στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής Α΄Αθηνών της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, σημειώνοντας επίσης ότι «ως προς τη νέα διαχωριστική γραμμή που επιθυμεί να χαράξει, όπως δηλώνει, ο κ.Τσίπρας, αυτή της "αριστεράς-δεξιάς" αμφιβάλλω εάν θα πείσει τους πολίτες».

Επιπλέον, η κ.Κεφαλογιάννη υποστηρίζει ότι «μετά τη λαίλαπα του μνημονίου που δοκίμασε τα κόμματα που κυβέρνησαν, κατά κύριο λόγο, την περίοδο της Μεταπολίτευσης και κυρίως την επέλαση του λαϊκισμού με αποκορύφωνα την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, η Ελλάδα έχει ανάγκη να επιστρέψει σε μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας, καθαρών θέσεων και ορθού λόγου».

Ερωτηθείσα εάν έχουν πλέον θέση στη ΝΔ βουλευτές άλλων πολιτικών χώρων που υπερψήφισαν τη Συνθήκη των Πρεσπών η κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει με νόημα ότι «η ψηφοφορία της Παρασκευής δεν ήταν μία συνηθισμένη ψηφοφορία επί ενός νομοσχεδίου όπου δικαιολογούνταν διαφοροποιήσεις» και σημειώνει: «προειδοποιήσαμε για τα προβλήματα της Συμφωνίας, για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη χώρα μας και καλέσαμε κάθε έναν από τα μέλη του Κοινοβουλίου να πουν το ιστορικό "όχι"».

Τέλος, ερωτηθείσα εάν η ΝΔ διαχειριζόταν μία αντίστοιχη συμφωνία θα επιτύγχανε σύνθετη ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία, η Όλγα Κεφαλογιάννη ξεκαθαρίζει στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μα η εθνική γραμμή, ήδη από το Βουκουρέστι το 2008, ήταν αυτή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτή την εθνική γραμμή ακολούθησαν έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις, αρνούμενες παράλληλα να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις των Σκοπίων για τη γλώσσα και την εθνικότητα. Μέχρι που ήλθε ο κ. Τσίπρας και είπε ναι εκεί που τόσο πρωθυπουργοί είχαν πει όχι».

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών