Τσίπρας: Η ΝΔ φοβάται την αναδρομική ισχύ του άρθρου 86 | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Η ΝΔ φοβάται την αναδρομική ισχύ του άρθρου 86

17:23 | 14/3/19

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την ΝΔ ότι στην πρώτη ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση «απέσυρε» βουλευτές της ώστε η ερμηνευτική δήλωση να πάρει μόνο 179 ψήφους, γιατί ανησυχεί λόγω των ανοικτών θεμάτων στελεχών της, όπως ο Άδ. Γεωργάδης, με την Δικαιοσύνη

«Πολιτικές σκοπιμότητες» και «καιροσκοπισμό» καταλόγισε στην ΝΔ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικρίνοντας την στάση της στο ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ποινική ευθύνη των υπουργών. Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ ότι φρόντισε να «αποσύρει» βουλευτές της από την πρώτη ψηφοφορία ώστε η πρόταση προσθήκης ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 να λάβει μόνο 179 ψήφους. Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η ΝΔ φοβήθηκε την αναδρομική ισχύ που θα έδινε στο άρθρο 86 η ερμηνευτική δήλωση λόγω των ανοικτών θεμάτων στελεχών της με την Δικαιοσύνη.



Η ερμηνευτική δήλωση ορίζει ότι το άρθρο 86 καλύπτει αδικήματα που διαπράττονται κατά την άσκηση κι όχι επ’ ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων. Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η ερμηνευτική δήλωση ορίζει ότι αδικήματα όπως η δωροδοκία δεν θα εμπίπτουν στην «άθλια αποσβεστική προθεσμία» και δεν θα θεωρούνται παραγεγραμμένα.

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η ερμηνευτική δήλωση αποτελεί την «καρδιά» της αλλαγής του άρθρου 86 σχολιάζοντας με νόημα ότι «δεν ξέρω αν σας καθοδήγησε ο αντιπρόεδρός σας, ο κ. Γεωργιάδης». Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη παρατηρώντας ότι, σε σχέση με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν λέει ότι είναι αθώος, αλλά ότι έχουν παραγραφεί οι όποιες ευθύνες του.

Κώστας Παπαγιάννης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών