Βόλτα στην Αμαλιάδα με συλλεκτικές μηχανές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Βόλτα στην Αμαλιάδα με συλλεκτικές μηχανές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

15:57 | 20/3/19

Το ηλικιωμένο ζευγάρι που τραβά τα βλέμματα

Με μηχανές του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου κυκλοφορεί το μισό χρόνο στην Αμαλιάδα ο 87χρονος Νίκος Δευτεραίος και η σύζυγός του Φωτεινή η οποία κάθεται στο ειδικό καλαθάκι που βρίσκεται δίπλα στις άριστα συντηρημένες μοτοσυκλέτες BSA.

Ο κ. Νίκος δεν αποχωρίζεται τις 79χρονες συλλεκτικές μηχανές του με τις οποίες κυκλοφορεί στην Αμαλιάδα από την άνοιξη μέχρι το τέλος καλοκαιριού. Διπλα του στο καλαθάκι η σύζυγός του κ. Φωτεινή Δευτεραίου Κωνσταντινίδου.

Ο 87χρονος Αμαλιαδαίος κ. Νίκος Δευτεραίος δηλώνει στην «Πατρίς»: «Η μηχανή αυτή είναι του Β Παγκοσμίου πολέμου, δηλαδή του 1940, είναι BSA Εγγλέζικη και εγώ την αγόρασα το 1952 από τον Στρατό με 20 λίρες, σχετικά καλή τιμή για την εποχή εκείνη. Την διατηρώ σε άριστη κατάσταση, την συντηρώ ο ίδιος αφού η δουλειά μου ήταν μηχανικός μοτοσυκλετών.



Είχα συνεργείο στην Αθήνα, στο Μεταξουργείο. Έχω άλλη μια BSA, ολόιδια με χρώματα της ερήμου, Ελ-Αλαμέιν και αυτή από το 1940. Δυστυχώς πουλάω την μηχανή που βλέπεται και ο λόγος είναι ότι γέρασα. Την πουλάω 10.000 ευρώ και η τιμή για συλλεκτικό κομμάτι είναι πολύ καλή. Μου φτάνει η μία μηχανή την οποία την αφήνω στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου. Αν και έχω αυτοκίνητο προτιμώ εγώ και η σύζυγός μου η Φωτεινή Δευτεραίου Κωνσταντινίδου, να κυκλοφορούμε την άνοιξη και το καλοκαίρι με την μηχανή. Είναι ο πιο σωστός τρόπος μετακίνησης. Πληρώνω 55 ευρώ το χρόνο τέλη κυκλοφορίας για κάθε μία και 160 ευρώ το χρόνο ασφάλιστρα επίσης για κάθε μία.

Η βενζίνη είναι όπως σε ένα μικρό ΙΧ, αφού η μηχανή είναι 500 κυβικά. Να σας πω ότι το καλάθι δίπλα είναι δική μου κατασκευή. Και το τοποθέτησα αριστερά αφού οι Εγγλέζοι οδηγούν από αριστερά. Μάλιστα και το φρένο της είναι από αριστερά. Όταν κατασκευαστήκαν αυτές με τον πόλεμο του 40 δεν είχαν καλάθι, αν και κάποιες είχαν όπου καθόταν ο αξιωματικός. Αυτές πιο πολύ χρησιμοποιούνταν στις διαβιβάσεις».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών