Σπείρες ανηλίκων με 27 διαρρήξεις σε Βέροια και Κομοτηνή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σπείρες ανηλίκων με 27 διαρρήξεις σε Βέροια και Κομοτηνή

14:13 | 22/5/13
Μόνο ένας είναι ενήλικος -21 χρόνων- από την οκταμελή σπείρα Ελλήνων που, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, είχαν ρημάξει 14 καταστήματα και γραφεία στην πόλη της Βέροιας....

Οι υπόλοιποι είναι δυο 17χρονοι, δυο 16χρονοι και τρεις 15χρονοι. Κανείς τους δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Από τις 18 Μαρτίου ως τις 13 Απριλίου, η συμμορία είχε αρπάξει κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ από το κατάστημα εμπορίας κοσμημάτων ενός 32χρονου, έναν φορητό υπολογιστή και 100 ευρώ από την ταβέρνα ενός 26χρονου, έναν φορητό υπολογιστή από το ιατρείο ενός 62χρονου, έναν ακόμη από το τεχνικό γραφείο ενός 27χρονου και άλλον ένα από το μεσιτικό γραφείο ενός 48χρονου, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές από το καφενείο μίας 43χρονης, το τυπογραφείο ενός 54χρονου και το γραφείο εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής μίας 32χρονης από το οποίο πήραν και τα κλειδιά δύο φορτηγών, 200 ευρώ από το γραφείο ενός σωματείου, 20 ευρώ από το αρτοποιείο ενός 44χρονου και 20 ευρώ από το αρτοποιείο ενός 24χρονου, 94 ευρώ και ένα κινητό από το Ίντερνετ καφέ ενός 58χρονου, την ταμειακή μηχανή με 15 ευρώ από την καφετέρια ενός 38χρονου! Ακόμη, διέρρηξαν την καφετέρια ενός 52χρονου χωρίς να βρουν κάτι για να κλέψουν.

Μόλις ένδεκα ημέρες κράτησε η δράση μιας σπείρας τεσσάρων ανήλικων διαρρηκτών, αλλά πρόλαβαν να «αδειάσουν» 13 καταστήματα, επιχειρήσεις και γραφεία και να κλέψουν τέσσερα μηχανάκια από διάφορα σημεία στην πόλη της Κομοτηνής! Οι τέσσερις δράστες ηλικίας 15, 14, 15 και 16 χρόνων ήταν παλιοί «γνώριμοι» της Ασφάλειας από παλιότερες κλοπές, ενώ οι δυο μεγαλύτεροι έχουν κατηγορηθεί και για εμπρησμό!

Έτσι, οι αστυνομικοί δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στα ίχνη τους από τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και να βρουν στα σπίτια τους μέρος από τα κλοπιμαία και τρία από τα κλεμμένα μοτοποδήλατα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στην προανάκριση, που συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν οι πιτσιρικάδες έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές, εξιχνιάστηκαν οι 13 διαρρήξεις με συνολική λεία 120 ευρώ, τέσσερις υπολογιστές, τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα… τρόφιμα και ποτά. Μιας και η τελευταία κλοπή είχε γίνει στις 14 Μαΐου, οι τέσσερις ανήλικοι δεν συνελήφθησαν και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

*** Στην Κω, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι πίσω από τις δυο αλλεπάλληλες διαρρήξεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο στο κυλικείο ενός σχολείου με λεία 750 ευρώ και διάφορα προϊόντα, κρύβονταν τέσσερις ανήλικοι ηλικίας 14 και 15 χρόνων!

Οι πιτσιρικάδες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, όπως και οι γονείς τους που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών