Το Ιράν διαψεύδει εμπλοκή του σε δίκτυο κατασκοπείας στη Σαουδική Αραβία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Το Ιράν διαψεύδει εμπλοκή του σε δίκτυο κατασκοπείας στη Σαουδική Αραβία

22:23 | 22/5/13
Το Ιράν διέψευσε πως εμπλέκεται σε ένα δίκτυο κατασκοπείας το οποίο φέρεται να δρούσε στην Σαουδική Αραβία, όπου συνελήφθησαν δέκα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ένας Λιβανέζος κι ένας Τούρκος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna...

Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί χαρακτήρισε τις πληροφορίες αυτές «ψευδείς», καλώντας τη Σαουδαραβική κυβέρνηση «να αποφεύγει να επιδίδεται σε μία εκστρατεία κατά του Ιράν μέσω του Τύπου».

Την Τρίτη οι Σαουδαραβικές αρχές είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη 10 προσώπων για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν. Στις αρχές Μαρτίου είχε συλληφθεί μία πρώτη ομάδα, ύποπτη για συμμετοχή της σε πυρήνα κατασκόπων. Συνολικά, 27 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων ένας Τούρκος, ένας Λιβανέζος και 24 Σαουδάραβες, έχουν τεθεί υπό κράτηση και θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Ήδη από τότε (τον Μάρτιο) είχαμε διαψεύσει τις κατηγορίες. Είχαμε καλέσει τον υπεύθυνο των Σαουδαραβικών υποθέσεων για να του επιδώσουμε τις διαμαρτυρίες μας, όμως δεν λάβαμε απάντηση», εξήγησε ο Αραγτσί, προσθέτοντας πως το Ιράν είχε ζητήσει επί ματαίω να εκδοθεί «προξενική βίζα» στον συλληφθέντα Ιρανό.

Οι σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας έχουν οξυνθεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της σύρραξης στη Συρία και στο Μπαχρέιν.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών