Μαδρίτη: Κοινό μέτωπο του ευρωπαϊκού νότου κατά της τρόικας ζητά ο Αλ. Τσίπρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μαδρίτη: Κοινό μέτωπο του ευρωπαϊκού νότου κατά της τρόικας ζητά ο Αλ. Τσίπρας

11:47 | 31/5/13
Με αιχμή την ανάγκη για συντονισμό της δράσης όλων των χωρών του ευρωπαϊκού νότου ενάντια στην τρόικα, συνεχίζει τις επαφές του στη Μαδρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα θα συμμετάσχει το μεσημέρι του Σαββάτου σε διαδήλωση στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε από το ισπανικό κοινοβούλιο την ευρωπαϊκή αριστερά, τα συνδικάτα και τα κινήματα να εξεγερθούν εναντίον της τρόικας για μια ανατροπή των πολιτικών των περικοπών και της λιτότητας και της καταστροφής του Κοινωνικού Κράτους που κατακερματίζει τις κοινωνίες του Ευρωπαϊκού Νότου. "Χρειαζόμαστε ριζοσπαστική πολιτική και όχι ασπιρίνες", τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι συζητήσεις για το κοινό μέτωπο διεξάγονται αυτές τις ημέρες στη Μαδρίτη ανάμεσα στον συντονιστή της Ενωμένης Αριστεράς Κάγιο Λάρα, αλλά και τον Γάλλο πρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιέρ Λοράν.

Ο κ. Λάρα και ο Α. Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού μετώπου της αριστεράς στον Ευρωπαϊκό Νότο για να αντιμετωπιστεί συνολικά η πολιτική της τρόικας. Στόχος των δύο ηγετών είναι η ενίσχυση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς στις Ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν το Μάιο του 2014. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Λάρα είχε συναντηθεί τις προηγούμενες ημέρες με τον ηγέτη του γαλλικού Μετώπου της Αριστεράς Ζαν-Λουκ Μελανσόν και είχαν συμφωνήσει σε αυτή τη στρατηγική.

Σήμερα Παρασκευή ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει (στις 11:30) συνέντευξη Τύπου με τον κ. Λάρα Cayo στην ισπανική βουλή, αργότερα θα συναντηθεί με κοινωνικά κινήματα, αλλά και με τον πρώην πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Ζοσέ Μπορέλ, ενώ το βράδυ (στις 7.30) θα μιλήσει σε εκδήλωση της ισπανικής αριστεράς.
Πηγή: protothema.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών