Πρώην υπουργός της Κύπρου απολογείται για τις μίζες του Άκη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πρώην υπουργός της Κύπρου απολογείται για τις μίζες του Άκη

10:47 | 21/5/13

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου έχουν κληθεί να απολογηθεί ενώπιον των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλά και Γιάννη Σταυρόπουλου, ο πρώην υπουργός εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης...

Και οι δύο είναι κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις μίζες των πυραύλων TOR-M1, καθώς φαίνεται να πέρασαν από τραπεζικούς τους λογαριασμούς 10 εκατ. δολάρια με τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, είχε χαρακτηρίσει στη συμπληρωματική του απολογία τον Ντίνο Μιχαηλίδη, άνθρωπο κλειδί στην υπόθεση. Ο κ. Μιχαηλίδης είχε καταθέσει μήνυση κατά του Ν. Ζήγρα για συκοφαντική δυσφήμιση, υποστηρίζοντας ότι όσα του απέδιδε είναι φαντασιώσεις.Ο Ζήγρας είχε αναφέρει ακόμα ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης μετέφεραν κατά καιρούς μετρητά με βαλίτσες και σακούλες.

Η κλήση στον κ. Μιχαηλίδη για να παρουσιαστεί ενώπιον των ανακριτών επιδόθηκε με δικαστική συνδρομή που ζητήθηκε από τις κυπριακές αρχές. Αν δεν παρουσιαστεί την καθορισμένη ημερομηνία θα εκδοθεί εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο κ. Μιχαηλίδης είναι στενός φίλος του καταζητούμενου επιχειρηματία Fouad Al Zayat, ο οποίος κατάγεται από τον Λίβανο, έχει διαβατήριο Πορτογαλίας και είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου.

Ολόκληρη η οικογένεια του απέκτησε κυπριακή υπηκοότητα την περίοδο που υπουργός εσωτερικών ήταν ο Ντίνος Μιχαηλίδης.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών