Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια

18:52 | 24/5/13
Η μεγάλη ανατροπή συνέβη κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Μετά την χθεσινή κάθετη πτώση του 7,3% και η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με απώλειες, με το Nikkei να υποχωρεί  κατά 3,4%...

Το κλίμα όμως, τελικά άλλαξε, οι απώλειες εκμηδενίστηκαν και ο Nikkei έκλεισε τελικά με άνοδο 0,89% στις 14.612 μονάδες.

Προηγήθηκε παρέμβαση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Χ. Κουρόντα, ο οποίος δήλωσε ότι η σταθερότητα στις αγορές ομολόγων της χώρας είναι «εξαιρετικά επιθυμητή» και πως η κεντρική τράπεζα θα βελτιώσει την επικοινωνία της με τις αγορές για να αντιμετωπίσει την αστάθεια, ειδικότερα στις αποδόσεις των ομολόγων.

Τα futures του S&P 500 Index έχασαν σήμερα 0,2% ενώ χθες ο δείκτης σημείωσε απώλειες 0,3% για πρώτη φορά σε ένα μήνα μετά την συρρίκνωση της κνεζικής μεταποίησης και τη στάση του επικεφαλής της Fed.

O δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε περαιτέρω απώλειες 1,56%, τις μεγαλύτερες μέσα σε ένα χρόνο, καθώς οι τράπεζες κινούνται πτωτικά και η Morgan Stanley αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις μετοχές της χώρας. Ο Hang Seng στο Χόνγκ Κόνγκ σημείωσε απώλειες 0,02% ενώ ο κινεζικός Shanghai Composite κινήθηκε ανοδικά 0,49%. Ο νοτιοκορεατικός Kospi σημείωσε άνοδο 0,41%. Οι αγορές σε Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Μαλαισία και Σρι Λάνκα είναι σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

Η Commonwealth Bank της Αυστραλίας, σημείωσε πτώση 2,4% με εβδομαδιαία πτώση στο 7%.
ΗWestpac Banking Corp. Σημείωσε απώλειες 3%. Συνολικά ο τραπεζικός δείκτηςS&P/ASX 200
έχασε 5,1% αυτή την εβδομάδα, και πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειες εδώ και ένα χρόνο.
Η Telstra Corp.βυθίστηκε 3% φτάνοντας με τις απώλειες δύο ημερών στο 6,6%.

Πηγή: newmoney.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών