Τσίπρας: Η κυβέρνηση παριστάνει τον Κινέζο για το ασφαλιστικό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση παριστάνει τον Κινέζο για το ασφαλιστικό

18:57 | 21/5/13

Τις δραματικές επιπτώσεις, που έχει η ύφεση και η πολιτική των μνημονίων στο ασφαλιστικό σύστημα για χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δέχθηκαν μια σφοδρότατη επίθεση από τις μνημονιακές πολιτικές. Η καταρράκωσή τους σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας, διόγκωση της ανεργίας, ταυτόχρονα και συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης για πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας» τόνισε και πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές να πληρώσουν.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εξ αυτού, να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση για το μεγάλο θέμα της βιωσιμότητας του Οργανισμού Ασφάλισης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, αλλά και συνολικά για το  ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας και υπογράμμισε σε υψηλούς τόνους:

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παριστάνει τον Κινέζο όταν το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση κι όταν είναι δεδομένο ότι, αν συνεχιστούν τα πράγματα χωρίς άμεσες παρεμβάσεις, θα μας φέρουν νέα μέτρα μείωσης συντάξεων στις ήδη μειωμένες συντάξεις». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι το κόμμα του κατέθεσε μια ολοκληρωμένη δέσμη δώδεκα προτάσεων για τη διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας και τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι το θέμα της ρευστότητας.

«Με τον Τειρεσία να καταγράφει τη μεγάλη πλειοψηφία πλέον των επιχειρηματιών και με τις τράπεζες να ανακεφαλαιοποιούνται αλλά να μη δίνουν κεφάλαια στην αγορά, δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική» σημείωσε και κατέληξε:

«Εμείς προτείναμε την ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού, αναπτυξιακή τράπεζα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Κυρίως όμως προτείνουμε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να συνοδευτεί με ένα νέο πρόγραμμα μερικής διαγραφής δανείων και σε νοικοκυριά αλλά και σε επιχειρήσεις, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να τονωθεί η αγορά αλλά και να εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα, διότι ανακεφαλαιοποίηση με κόκκινα δάνεια δεν μπορεί να είναι ανακεφαλαιοποίηση η οποία θα δώσει προοπτική στο τραπεζικό σύστημα».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών