Αποφυλακίζεται ο Λάκης Γαβαλάς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αποφυλακίζεται ο Λάκης Γαβαλάς

21:05 | 21/6/13
Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί από την Τρίτη ο Λάκης Γαβαλάς καθώς οι δικηγόροι του δεν πρόλαβαν να πληρώσουν την εγγύηση των 2.000 ευρώ...

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας επέβαλε στο μόδιστρο ποινή επτά ετών με αναστολή στην έφεση, ορίζοντας ότι προκειμένου να αποφυλακιστεί, θα πρέπει να καταβάλει το επίμαχο χρηματικό ποσό αλλά και να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα σε οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Στις φυλακές Κορυδαλλού -όπου κρατούνται τους τελευταίους 14 μήνες- θα επιστρέψουν ο Λάκης Γαβαλάς και η αδερφή του Νότα έως την Τρίτη οπότε θα λειτουργήσει το Εφετείο ώστε να πληρωθεί η εγγυοδοσία.
 
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας καταδίκασε σε έξι χρόνια ποινής (με αναστολή και πρόστιμο) τη Νότα Γαβαλά και τον πρώην σύζυγό της Κων. Πανουσόπουλος. Και στους τρεις αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου, καθώς και η ελαφρυντική περίσταση ότι επεδίωξαν να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Είχε προηγηθεί η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, σύμφωνα με την οποία οι τρεις προφυλακιστέοι κατηγορούμενοι θα έπρεπε να κριθούν ένοχοι για το αδίκημα της μη απόδοσης ΦΠΑ, ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, κατ' εξακολούθηση.
 
Απολογούμενος, ο Λάκης Γαβαλάς ανέφερε ότι υπεύθυνος για τα οικονομικά της επιχείρησης ήταν ο τέως γαμπρός του και συγκατηγορούμενός του, Κ. Πανουσόπουλος, εξηγώντας: «΄Ημασταν και οι τρεις ενωμένοι, ο καθένας στον τομέα του. Δεν είχα τις καλύτερες αχέσεις με τα οικονομικά, άλλωστε δεν είχα δικό μου τραπεζικό λογαριασμό, ούτε μπλοκ επιταγών». Πρόσθεσε ότι η LAK Α.Ε. χτυπήθηκε από την κρίση και δεν γινόταν να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της εταιρείας.
«Δεν είχα κανένα δόλο. Σήμερα παραχωρώ τα ακίνητα της εταιρείας. Αυτό που ζω είναι η υπέρτατη τιμωρία» είπε στην απολογία του ο κ. Γαβαλάς.

Η αδελφή του και επίσης κατηγορούμενη, Νότα Γαβαλά, ισχυρίστηκε ότι ούτε αυτή είχε σχέση με τα οικονομικά. Ο πρώην σύζυγός της, Κ. Πανουσόπουλος, που ασχολήθηκε με την οικονομική διεύθυνση της επιχείρησης, είπε ότι επιστρέφοντας από την Αμερική, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση, διαπίστωσε ότι υπήρχαν καθυστερήσεις στην πληρωμή ΦΠΑ και προχώρησε στους απαραίτητους διακανονισμούς.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών